Biden afronta aquest dimarts la primera prova de foc en les eleccions de mig mandat als Estats Units

Biden avisa una altra vegada que la democràcia als Estats Units està en perill per la gran quantitat de candidats republicans que encara neguen els resultats de les últimes eleccions

Una acte demòcrata, la setmana pasada
Una acte demòcrata, la setmana pasada / Will Oliver (EFE)

Els Estats Units renovaran, en les eleccions d'aquest dimarts, 8 de novembre, el Congrés i part del Senat, a més de votar-se la reelecció de les cambres estatals i nombrosos càrrecs locals en diferents estats, com els governadors o els fiscals estatals, entre molts altres. Aquests s'anomenen "eleccions de mig mandat" perquè tenen lloc en l'equador de la legislatura.

Les eleccions són també una espècie de referèndum sobre la gestió del president i Biden hi arriba en un moment de popularitat molt baix, d'entre el 30% i el 40% per moltes raons: la pujada dels preus, el desastre de la retirada de l'Afganistan i també el seu delicat estat de salut.

El president Biden avisa una altra vegada que la democràcia als Estats Units està en perill per la gran quantitat de candidats republicans que encara neguen els resultats de les últimes eleccions. Per la seua banda, Donald Trump torna a insinuar que es presentarà a president dels Estats Units.

Justícia envia observadors

El Departament de Justícia dels EUA va anunciar aquest dilluns que enviarà observadors a 64 jurisdiccions en 24 estats del país per a controlar el desenvolupament de les eleccions legislatives d'aquest dimarts i garantir que es complisca el dret a vot.

En estats com Pennsilvània, Arizona o Wisconsin, on la pugna electoral està especialment ajustada, les seues autoritats locals ja han alertat que els resultats d'aquestes legislatives tardaran dies a saber-se i han demanat paciència perquè el retard no encoratge sospites de frau.

També et pot interessar

stats