Donald Trump va plantejar a Guaidó matar Maduro, segons Mark Esper

L'exsecretari de Defensa dels Estats Units, Mark Esper, assegura en un llibre que Donald Trump va posar a disposició dels dirigents opositors veneçolans l’exèrcit estatunidenc per a “desfer-se” del president Maduro

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, i el dirigent opositor veneçolà, Juan Guaidó
L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, i el líder opositor veneçolà, Juan Guaidó / SMG

L'exsecretari de Defensa dels Estats Units, Mark Esper, ha revelat en un llibre que l'expresident Donald Trump va posar damunt la taula el 5 de febrer de 2020 la possibilitat que forces militars estatunidenques es "desferen" del president veneçolà, Nicolás Maduro.

Trump va plantejar l'oferta als dirigents opositors Juan Guaidó, Julio Borges, Carlos Vecchio i Mauricio Claver-Carone, que es van reunir amb el mandatari estatunidenc a la Casa Blanca.

"Què passaria si l'exèrcit estatunidenc baixara i es desfera de Maduro?", va plantejar Trump, sempre segons Esper, que assenyala en el seu llibre Un jurament sagrat que creu "que estava posant a prova Guaidó".

Guaidó va respondre llavors que "per descomptat nosaltres sempre donarem la benvinguda a l'ajuda dels Estats Units" i va subratllar que els veneçolans residents a Colòmbia "volen recuperar el seu país per ells mateixos".

Esper va plantejar en aquell moment si els veneçolans estarien disposats a "organitzar-se, formar-se i combatre" perquè "l'exèrcit estatunidenc té experiència a l'hora de formar forces estrangeres". "Sí, ho estaria", va respondre Guaidó, encara que Esper considera que "no va sonar molt segur".

També et pot interessar

stats