Disney no viu un conte de fades

Acomiadarà 28.000 treballadors dels seus parcs temàtics.

Disney no viu un conte de fades
Disney no viu un conte de fades

La multinacional Walt Disney ha anunciat que acomiadarà uns 28.000 treballadors dels seus parcs temàtics dels Estats Units a causa de la crisi econòmica causada per la Covid-19, fet que ha obligat a tancar durant alguns mesos diverses instal·lacions.

Segons la companyia, un 67% dels 28.000 treballadors són a temps parcial i, la majoria pertanyen al Departament de Parcs Recreatius, Producció i Experiències. El president dels parcs, Josh D'Amaro ha anunciat que la companyia ja ha hagut de fer "una sèrie d'ajustos necessaris" i espera que aquests acomiadaments li permeten a l'empresa emergir amb una "operació més efectiva i eficient".

Entrada principal a un parc temàtic de Disney / Erik S. Lesser

En total, la divisió de parcs i instal·lacions d'oci de Walt Disney manté ocupades més 100.000 persones.

Els comptes no ixen

La multinacional The Walt Disney Company va obtindre en els primers tres mesos de l'any un benefici net d'uns 424 milions d'euros, fet que representa una reducció del 91,5% en comparació amb el resultat del mateix període de l'any anterior.

En total, els ingressos de la multinacional van arribar fins als 16.605 milions d'euros dividits, principalment, entre la facturació pels negocis de canals de televisió (6.691 milions d'euros), la divisió d'estudis cinematogràfics (2.341 milions d'euros) o els negocis de streaming (3.862 milions d'euros), entre d'altres. No obstant això, el negoci relacionat amb els parcs temàtics va registrar un descens del 10,2% dels ingressos, amb un impacte advers estimat que pot arribar als 922 milions d'euros.

Els resultats semestrals tampoc han ajudat a generar estabilitat en l'empresa. El benefici net dels primers sis mesos de l'any fiscal han sigut d'uns 2.367 milions d'euros, el que representa un 68,8% menys que l'any anterior. Per aquest motiu, la multinacional ha anunciat que no repartirà el dividend semestral, fet que li permetrà preservar uns 1.475 milions d'euros del pressupost.

Els principals projectes de Disney no perillen

A pesar dels mals resultats econòmics de la multinacional, els principals projectes no perillen. És el cas de la seqüela d’El rei lleó, que, tot i que no té un repartiment, data d'estrena o detalls de l'argument confirmats, sí que ha assegurat que compta amb el cineasta Barry Jenkins per a tornar a donar-li vida.

També està confirmada la segona i tercera part d'Avatar, que ja estan gravades quasi al 100%, segons el seu director, James Cameron. S'espera que la primera de les dues pel·lícules arribe al cine a finals del 2022.

També el 2022 ha quedat posposat el D23. El principal esdeveniment que exposa les novetats audiovisuals de la companyia que havia de celebrar-se l'estiu de 2021, s’ha ajornat al setembre del següent any a causa de la pandèmia del coronavirus. Disney ha anunciat que la pròxima edició, organitzada a la ciutat d'Anaheim, a l'estat nord-americà de Califòrnia, celebrarà els 100 anys de la seua fundació, l'any 1923.

També et pot interessar

stats