El dibuix pacifista de Maixa, una xiqueta russa, l’ha portada a un centre de menors

Son pare ha sigut condemnat a dos anys de presó després que, des del col·legi de la menuda, denunciaren el dibuix

Un dibuix pacifista sobre la guerra d'Ucraïna porta una xiqueta a un centre de menors i a son pare, a presó / À Punt NTC

El dibuix antibel·licista que una xiqueta russa va fer a classe fa un any ha dut la menuda a un centre de menors i a son pare, a una condemna de dos anys de presó. En la imatge es pot llegir "Glòria a Ucraïna" sobre la bandera ucraïnesa, i "No a la guerra" sobre la russa. I es veu una mare ucraïnesa que amb una mà agafa la filla i amb l'altra tracta de parar dos míssils. 

A l'Occident seria un dibuix pacifista i inofensiu. Però a Rússia la dissidència es paga cara. Un dibuix fet ara fa un any a classe per Maixa, una xiqueta russa de tretze anys, va arribar a mans de la policia quan la direcció de l'escola va denunciar els fets.

De seguida, la maquinària de la repressió va posar els ulls sobre son pare, i ara la investigació ha conclòs en un juí que condemna Aleksei Moskalev a dos anys de presó. Se l'acusa de desacreditar les forces armades per les publicacions a les xarxes socials. 

L'acusat no ha estat en la lectura del veredicte, perquè després del juí ha fugit de l'arrest domiciliari que li imposaren l'1 de març, el mateix dia que enviaren Maixa al centre de menors, però el seu advocat defensa que "la sentència és absolutament injusta".

Una regidora de Iefrémov, localitat natal d'Aleksei i Maixa, explica que han intentat entrar al centre de menors on està la menuda, però no els ho han permés. L'advocat sí que ho ha aconseguit i li han fet arribar més dibuixos, ara amb animals com a protagonistes.

En un any, prop de 20.000 persones han sigut detingudes a Rússia per alçar la veu contra el Kremlin. Accions que poden comportar penes de fins a quinze anys de presó. 

També et pot interessar

stats