Deu palestins morts i més d’un centenar de ferits en una operació d’Israel a la Cisjordània ocupada

Entre les persones mortes hi ha un menor de 16 anys i dos homes de 72 i 61 anys, mentre que dos dels ferits són periodistes

Una operació d’Israel a la Cisjordània ocupada ha causat la mort de 10 persones
Una operació d’Israel a la Cisjordània ocupada ha causat la mort de deu persones / Raneen Sawafta (Reuters)

Deu palestins, inclòs un menor, han mort aquest dimecres i més d'un centenar han resultat ferits per l’atac de l'exèrcit israelià durant una operació militar a la ciutat cisjordana de Nablús, en una de les jornades més violentes en la zona en els últims anys, i que les autoritats palestines qualifiquen de "terrorisme organitzat".

El Ministeri de Sanitat de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) ha confirmat la mort dels deu palestins —entre els quals hi ha un menor de 16 anys, un ancià de 72 anys i un home de 61— i ha assegurat que dels 102 ferits registrats, almenys sis estan en estat greu. Segons l'agència oficial de notícies palestina Wafa, dos dels ferits són periodistes que es trobaven cobrint la intervenció.

Per la seua banda, la policia israeliana, l'exèrcit i el Servei de Seguretat Interior (Shin Bet) han indicat que les seues forces a Nablús han entrat "amb l'objectiu de detenir sospitosos involucrats en atacs" contra israelians, que a més, diuen, ja estaven planejant nous atemptats. Segons un comunicat conjunt, els uniformats han envoltat una residència en la qual es trobaven els sospitosos, que han obert foc i han llançat explosius contra les tropes. Les tropes israelianes afirmen que han matat als tres palestins que buscaven, tal com indica el comunicat, en identificar-los com Hossam Aslim, Muhamad Fatah i Walid Dahil. Cap soldat o policia israelià ha resultat ferit en els incidents.

Imatge del funeral de les dues persones mortes durant l'atac israelià
Imatge del funeral de les dues persones mortes durant l'atac israelià / Raneen Sawafta (Reuters)

Almenys quatre dels palestins morts han sigut identificats com a milicians pertanyents a diferents grups armats, inclosos dos del Jihad Islàmica de Palestina (JIP), considerat com un grup terrorista per Israel, els Estats Units i la Unió Europea.

Els incidents d'aquest dimecres es produeixen enmig d'una forta escalada de la violència en el marc del conflicte palestinoisraelià, que ja ha costat la vida a 59 palestins i 11 israelians en el que va del 2023. Bona part de les morts s’han produït durant enfrontaments armats desencadenats per operacions militars israelianes a la Cisjordània ocupada, així com en atacs mortals comesos per palestins contra israelians.

També et pot interessar

stats