Israel mata cinc palestins en una batuda a la Cisjordània ocupada

Tel-Aviv relaciona a dos dels morts —tots membres de Hamas— amb un atemptat sense víctimes contra un assentament jueu

Soldats israelians en una batuda a la frontera amb Jerusalem Est, en una imatge d'arxiu
Soldats israelians en una batuda a la frontera amb Jerusalem Est, en una imatge d'arxiu / Ammar Awad (Reuters)

Les forces armades d'Israel han matat cinc palestins en una batuda la nit de diumenge al camp de refugiats d'Aqabat Jabr, prop de la turística Jericó, a la Cisjordània ocupada, on fa uns dies es va registrar un atac armat contra colons jueus, segons ha informat l'Autoritat Nacional Palestina. Els morts tenen entre 21 i 28 anys.

El moviment islamista Hamas ha assegurat que els cinc morts formaven part de les Brigades Al-Qassam, la seua branca militar.

L'exèrcit israelià ha justificat la batuda en l'objectiu arrestar el "grup terrorista" que va atacar a tir un restaurant situat en un assentament jueu limítrof, el 28 de gener. Un atemptat que no va causar víctimes mortals. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, assegura que dos dels cinc palestins abatuts van participar en aquell atac.

Les noves morts s'han produït enmig d'una escalada de violència a la regió, que ha posat fi a la vida de 48 persones des de principi d'any: 41 palestins —més d'un al dia de mitjana— i set persones del costat israelià.

El passat 26 de gener, una batuda de les forces israelianes a Jenín es va saldar amb 10 palestins morts. L'endemà, un atacant palestí va matar set persones en un assentament jueu de Jerusalem Est ocupat. Tots dos incidents estan entre els més mortífers a Israel i Cisjordània en anys. A això s'hi sumen un seguit de successos violents, atacs i llançaments de coets per part de milícies palestines des de Gaza i bombardejos de represàlia israelianes.

Israel va prendre control de Cisjordània el 1967, i des de llavors ha mantingut una ocupació militar sobre el territori, que es compta entre les més longeves en la història recent.

També et pot interessar

stats