Dos detinguts per l'atemptat amb cotxe bomba d'Irlanda del Nord

La policia sospita que els autors pertanyen al Nou IRA, encara que no consta cap reivindicació.

Dos detinguts per l\'atemptat amb cotxe bomba d\'Irlanda del Nord
Dos detinguts per l'atemptat amb cotxe bomba d'Irlanda del Nord

La policia ha detingut dos joves com a presumptes autors de l’atemptat amb cotxe bomba anit a Irlanda del Nord. L’explosió ha sigut aquesta matinada a Derry, la segona ciutat més poblada d’Irlanda del Nord. Els qui han col·locat l'artefacte, suposadament dos joves d’uns vint anys, havien avisat la policia quinze minuts abans d’activar-lo i la gent més pròxima havia quedat desallotjada, inclòs un grup de menors que assistien a un local pròxim.

La policia sospita que els autors pertanyen al Nou IRA, encara que no consta cap reivindicació, a pesar del que s‘havia anunciat aquest matí. El vehicle utilitzat li l'havien robat amb pistola a un repartidor.

Els partits polítics han condemnat l’acció, que inevitablement s’ha relacionat amb la futura nova realitat que portarà el Brexit i la possibilitat que hi torne a haver una frontera entre les dues Irlandes, la independent i la integrada en el Regne Unit. I això du a témer un renàixer del terrorisme.

El Nou IRA el van crear el 2012 grups contraris al procés de pau. Un procés que tingué com a punt central els coneguts Acords de Divendres Sant del 1998. L’antic IRA va causar més de 3.200 morts des del 1972.

També et pot interessar

stats