Detenen a Ucraïna una informant russa per conspirar per a assassinar Zelenski

L’arrestada va aconseguir dades per a, suposadament, preparar un atac aeri a la regió de Mikolaiv durant la visita del president

Un veí de Pokrovsk dorm al seu pis, on el bombardeig ha desfet el cristalls i edificis sencers
Un veí de Pokrovsk dorm al seu pis, on el bombardeig de dilluns a la nit ha desfet el cristalls i edificis sencers / Vialeschav Ratynsky (Reuters)

El servei de seguretat ucraïnés ha detingut “una informant russa” per haver col·laborat, presumptament, en la preparació d’un atac aeri a la regió de Mikolaiv, coincidint amb la visita del president Volodímir Zelenski de finals de juliol. Se sospita que aquesta informació anava a fer-la servir Rússia per a assassinar al president ucraïnés.

Segons la informació oferida per aquest servei, l’ara arrestada “va intentar establir l’hora i la ubicació de la ruta aproximada” que havia de recórrer Zelenski durant la visita. Així mateix, aquesta informant també identificava els sistemes de guerra electrònica i els magatzems on s'aprovisionaven de munició les tropes ucraïneses.

Aquest servei va sorprendre aquesta informant, que vivia a Otxàkiv, una ciutat al sud d’Ucraïna, quan es disposava a lliurar la informació a Rússia.

Zelenski, per la seua banda, no s’ha pronunciat sobre aquest complot, que pot comportar per a la detinguda, que no ha sigut identificada públicament, fins a dotze anys de presó, segons la informació que ha difós Ucraïna a través de Telegram.

Un bombardeig rus deixa nou víctimes i més de 60 ferits

D’altra banda, i pel que fa als combats, un bombardeig de Rússia sobre la ciutat ucraïnesa de Pokrovsk, a la regió oriental de Donetsk, durant la nit de dilluns deixa set víctimes mortals, a més de 67 ferits, segons un nou balanç proporcionat pel ministre ucraïnés de l'Interior, Íhor Klimenko.

Entre els ferits, segons el ministre, hi ha dos xiquets, 29 oficials de policia i set treballadors dels serveis d'emergència. El governador de la regió de Donestk, Pavló Kirilenko, ha assegurat que el centre de la ciutat va ser bombardejat almenys dues vegades en menys d'una hora i que van resultar danyats diversos edificis, residències privades, un hotel, restaurants, botigues i edificis de l'administració.

Les tasques de rescat s’han représ en les primeres hores del matí perquè, segons el ministre de l'Interior, no van poder continuar durant la nit per por de nous bombardejos russos. El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha denunciat que Rússia “vol deixar Donetsk convertit en ruïnes i pedres calcinades”.

Zelenski va afegir que “és necessari detindre el terror rus”. “Tots els que lluiten per la llibertat d'Ucraïna salven vides humanes. Tots els que en el món ajuden a Ucraïna, derrotaran els terroristes al nostre costat", va afegir. Segons les autoritats regionals, els russos han matat ja a 1.645 residents de Donestk i han ferit 3.939 des que va començar la invasió, encara que la xifra no inclou les víctimes de les localitats ocupades pels russos.

També et pot interessar

stats