Rússia torna a atacar Kíiv i la infraestructura portuària de la regió d'Odessa

Des que va abandonar l'acord del gra, les tropes de Putin se centren a desfer els ports, mentre que Zelenski demana una "resposta" internacional, perquè "els atacs afecten els transports de cereals a tot el món"

Edifici danyat per un atac rus aquesta passada nit amb drons a Kíev, Ucraïna
Edifici danyat per un atac rus aquesta passada nit amb drons a Kíiv, Ucraïna / Reuters

Rússia ha tornat a atacar aquest dimecres de matinada amb drons tant la capital del país, Kíiv, així com la infraestructura portuària i industrial de la regió d'Odessa, al mar Negre.

Encara que ha ocasionat alguns danys no hi ha hagut víctimes en cap dels dos casos. Des que va abandonar l'acord del gra, Rússia ha estat atacant les infraestructures portuàries ucraïneses.

"A la nit, l'enemic va dirigir l'atac de vehicles aeris no tripulats al sud de la regió d'Odessa i a conseqüència d'això hi va haver incendis a les instal·lacions de la infraestructura portuària i industrial de la regió", ha dit el governador regional d'Odessa, Oleh Kiper.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha qualificat d'"amenaça per a tots, en tots els continents" els nous atacs llançats contra la infraestructura portuària de la regió d'Odessa i ha acusat Rússia de "terrorisme".

"Els terroristes russos van atacar de nou els ports, els cereals i la seguretat alimentària mundial", ha escrit el líder ucraïnés en el seu compte en Telegram. Zelenski ha demanat una "resposta" internacional, ja que l'amenaça i els atacs afecten el transport de cereal a tot el món.

D'altra banda, els russos han llançat també aquesta matinada un atac contra la regió de Kíiv amb drons de fabricació iraniana. L'alcalde de la ciutat, Vitali Klitxkó, va comunicar que les restes d'un dels drons iranians van caure sobre un edifici no residencial del districte de Solomiansk, i que s'havia sentit una explosió en un altre districte de la ciutat.

Rússia també assetja la rereguarda ucraïnesa i dimarts va atacar amb drons la ciutat oriental de Khàrkiv i va bombardejar amb l'artilleria la meridional Kherson.

El cap de l'administració militar de Kherson, Roman Mrochko, ha assenyalat que els bombardejos russos "s'han cobrat la vida d'un jove doctor, que havia començat a treballar fa pocs dies" i van ferir de gravetat a una infermera.

Polsos entre els dos bàndols al front sud i est

Tot això mentre al front de batalla continua el pols entre tots dos bàndols sense grans guanys territorials. El portaveu de l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna, Oleksandr Xtupun, ha afirmat que "en la direcció de Zaporíjia l'enemic està concentrant els seus esforços per a impedir l'avanç de les nostres tropes".

Més al nord, a la regió de Khàrkiv, els ucraïnesos al seu torn "mantenen amb fermesa la defensa i han repel·lit amb èxit els atacs enemics a l'est de Berestovo, a Khàrkiv, i prop de Novosselivske, a Lugansk", ha afegit.

El Ministeri de Defensa rus, per la seua, ha reconegut que els ucraïnesos "continuen els intents d'ofensiva en els fronts de Donetsk, Zaporíjia, Kúpiansk i Liman".

No obstant això, ha assegurat haver "rebutjat amb èxit" tots els atacs en aquests sectors del front i ha assegurat que a la zona de Kúpiansk les tropes russes "van continuar la seua ofensiva i van ocupar millors posicions".

També et pot interessar

stats