Rússia denuncia un nou atac de drons procedents d'Ucraïna

A Khàrkiv han destruït un centre educatiu i a Kherson han bombardejat un hospital

Imatge de l'edifici bombardejat a Moscou
Imatge de l'edifici bombardejat a Moscou / À Punt NTC

L’alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, ha informat aquest dimarts que un dron ha caigut a la façana d’un dels gratacels que conformen el cor financer de la capital, dels quals dues torres van patir danys dissabte passat en un atac militar. A més, el Kremlin ha denunciat aquest atac i un altre a vaixells de transport civil al mar Negre.

Rússia assegura que els drons provenen d'Ucraïna, i en aquest cas s'haurien desplaçat 500 quilòmetres pel seu espai aeri sense que els detectaren. Un portaveu del Kremlin ha comunicat que també han repel·lit un atac nocturn, al mar Negre, contra embarcacions de transport civil, fet que nega Kíiv.

"Moscou s'acostuma acceleradament a la guerra total, que prompte es traslladarà d'una manera definitiva al territori dels responsables d'aquesta guerra per a cobrar-los el deute", ha declarat aquest dimarts l'assessor de la presidència ucraïnesa, Mikhailo Podoliak, en comentar un nou atac de drons contra la capital russa.

Amb drons de fabricació iraniana Rússia també ataca Khàrkiv, on han destruït un centre educatiu. El cap de policia de la regió afirma que és un objectiu civil en què no hi havia cap soldat.

També Kherson ha patit un nou bombardeig, que ha caigut en l'hospital. El cap de l'administració militar de Kherson, Roman Mrotxko, ha assenyalat que els bombardejos russos s’han cobrat la vida d'"un jove doctor, que havia començat a treballar fa pocs dies" i han ferit de gravetat una infermera.

També et pot interessar

stats