Detenen el pare dels xiquets que van sobreviure 40 dies a la selva colombiana per presumpte assetjament sexual

Els menors estan en custòdia del govern de Colòmbia

L'“Operació Esperança” troba els quatre xiquets desapareguts a la selva colombiana
L'Operació Esperança troba els quatre xiquets desapareguts a la selva colombiana / Exèrcit de Colòmbia

La Fiscalia colombiana ha detingut aquest divendres Manuel Ranoque, pare de dos dels quatre menors rescatats a la selva amazònica el juny passat després de passar quaranta dies perduts després d'un accident aeri, per presumpte assetjament sexual.

De moment, els quatre germans estan en custòdia de l'estatal Institut Colombià de Benestar Familiar, que haurà de determinar a qui li dona la custòdia, que podria recaure entre altres en els avis materns o en el pare, a qui, segons la informació de diversos mitjans, l'han acusat de violència masclista contra la mare.

El passat 10 de juny, Ranoque va afirmar que està amenaçat pel Front Carolina Ramírez de les dissidències de les FARC. "Viuré a temps complet a Bogotà perquè tinc problemes i dificultats amb el Front Carolina Ramírez que m'està buscant", va dir llavors l'home a periodistes.

El pare, indígena muinane de la comunitat de Puerto Sábalo-Los Monos, al departament meridional de Caquetá, va assegurar que va ser amenaçat per "interés econòmic" i que els dissidents els van començar a pressionar amenaçant els fills.

També et pot interessar

stats