Troben amb vida els quatre xiquets perduts fa 40 dies en un accident aeri a Colòmbia

Entre els xiquets, el més menut és un bebé d'un any i la més major una xiqueta de tretze

Troben amb vida els quatre xiquets desapareguts en un accident aeri a Colòmbia fa 40 dies / Forces de l'aire de Colòmbia

Els quatre xiquets que estaven perduts des de l'1 de maig en la selva del sud de Colòmbia després de l'accident de l'avió en el qual viatjaven al costat de tres adults han sigut trobats amb vida aquest divendres pels militars que participaven en la cerca, segons fonts oficials.

"Una alegria per a tot el país! Han aparegut amb vida els quatre xiquets que estaven perduts fa 40 dies a la selva colombiana", ha anunciat aquest dissabte a la matinada en el seu compte de Twitter el president colombià, Gustavo Petro.

Els protagonistes d'aquesta història de supervivència en la selva són els menors Lesly Mukutuy, de 13 anys; Soleiny Mukutuy, de 9; Tien Noriel Ronoque Mukutuy, de 4 anys, i un bebé d'un any, Cristin Neruman Ranoque, germans.

Als menors els han trobat en un punt remot entre els departaments de Caquetá i Guaviare, on els han buscat sense descans durant setmanes uns 200 militars, entre ells comandos de les forces especials de l'exèrcit colombià i indígenes de diverses tribus coneixedors de la selva, en l’anomenada Operació Esperança.

Petro confirmava la notícia només baixar de l’avió presidencial procedent de l’Havana, on aquest divendres es va signar un acord temporal d'alto el foc bilateral amb la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN), una de les claus del nou govern colombià de cara a l’assoliment de la pau de la pau en el país.

L'exèrcit ha divulgat diverses fotografies en les quals es veu als quatre menors asseguts enmig de la selva, coberts amb mantes i envoltats per militars i indígenes. En general, tots quatre estan en bon estat de salut encara que presentaven signes de desnutrició.

Els quatre xiquets viatjaven al costat de la seua mare, un altre adult i el pilot d'un avió operat per la companyia Avianline Charter's que es va accidentar l'1 de maig. Els tres adults van morir en l'accident i van trobar els cossos diversos dies després, però els quatre xiquets, d'una comunitat indígena, van sobreviure.

Des que va ser trobada l'avioneta va començar una considerable operació de cerca dels quatre xiquets durant la qual militars i indígenes van recórrer a peu milers de quilòmetres quadrats de selva, acompanyats de vols d’helicòpters i avions.

Es va enviar un helicòpter militar al lloc es van trobar els xiquets per a traure'ls de la selva i traslladar-los a un centre urbà. Les forces aèries han anunciat aquest dissabte al matí que els menors estan sent traslladats en un avió ambulància rumb a Bogotà.

També et pot interessar

stats