Detenen l’exministre de Justícia de Bolsonaro per vinculació amb els actes antidemocràtics

La policia va trobar a la residència d’Anderson Torres l'esborrany d'un decret presidencial per a intervindre el Tribunal Superior Electoral i "corregir" el resultat de les presidencials

L'exministre de Justícia del Brasil, Anderson Torres, en una foto d'arxiu
L'exministre de Justícia del Brasil, Anderson Torres, en una foto d'arxiu / Adriano Machado (Reuters)

La policia federal ha detingut aquest dissabte a Brasília a Anderson Torres, exministre de Justícia en el govern de Jair Bolsonaro, un arrest ordenat en el marc de la investigació per l'intent de colp d'estat contra Lula da Silva, segons han informat fonts oficials. Torres ha sigut detingut per les autoritats en l'aeroport internacional de Brasília, on l’esperava la policia federal en desembarcar d'un vol procedent de Miami.

Torres era el secretari de Seguretat del Districte Federal de Brasília quan milers de bolsonaristes radicals van envair i destrossar les seus del Congrés, la Cort Suprema i la Presidència, diumenge passat. En aquest moment estava de vacances als Estats Units.

L'ordre d'arrest contra l'exfuncionari va ser expedida dimecres per Alexandre de Moraes, magistrat de la Cort Suprema, per "presumpta omissió", i confirmada en ple pels membres del màxim tribunal de justícia.

En conéixer la decisió del magistrat, l'exministre va anunciar que tornaria al Brasil per a posar-se en mans de la Justícia i demostrar la innocència, ja que al·lega que hi havia un pla de contingència en cas que es presentaren actes violents en les marxes dels bolsonaristes.

"Crec en la justícia brasilera i en la força de les institucions. Estic segur que la veritat prevaldrà", ha assenyalat en un missatge publicat en les xarxes socials.

A més de l'ordre d'arrest, el magistrat Moraes també va dictar un registre en la residència de Torres, on la policia va trobar l'esborrany d'un decret presidencial per a intervindre el Tribunal Superior Electoral i "corregir" el resultat de les presidencials, que Bolsonaro va perdre davant Lula per una diferència d'1,8 punts percentuals.

L'exministre de Bolsonaro va al·legar que "el citat document va ser confiscat" quan ell no es trobava a casa "i filtrat fora de context, ajudant a alimentar narratives fal·laces" contra ell.

Pels atacs dels bolsonaristes, que estaven acampats des de feia dos mesos enfront de la caserna general de l'exèrcit a Brasília, han sigut detingudes més de 1.800 persones i s'ha obert una sèrie d'investigacions contra polítics i empresaris acusats de finançar-los.

També et pot interessar

stats