Detenen Greta Thunberg durant les protestes contra l’ampliació d’una mina de lignit a Alemanya

La policia ha justificat el desallotjament del grup d’activistes i ha assegurat que continuar en el lloc era perillós

La policia alemanya deté l'activista Greta Thunberg
La policia alemanya deté l'activista Greta Thunberg / Wolfgang Rattay (Reuters)

La policia alemanya ha detingut per la força l'activista sueca Greta Thunberg durant una acció de bloqueig de grups d'activistes mediambientals als voltants de la població de Lützerath, desmantellada per a ampliar una mina de lignit. Fonts policials han confirmat que Thunberg estava entre el grup d'activistes que aquest dimarts s’ha endinsat en la zona de la mina de Garzweiler i que han sigut desallotjades del lloc.

La policia ha justificat el desallotjament i ha assegurat que continuar al lloc era perillós, per aquesta raó s'ha emportat, una a una, les persones que participaven en l'acció de protesta. 

Han acordonat Lützerath una vegada que s'han enderrocat les cases i granges. Al llarg d'uns dies, centenars d'activistes s’han resistit al desallotjament, enmig d'un fort desplegament policial. L'operatiu va acabar ahir, després d'eixir voluntàriament d'un túnel els dos últims activistes que s'havien atrinxerat en un reducte de la població. No obstant això, aquest dimarts hi ha hagut noves accions en altres punts de la regió.

Des del govern del canceller Olaf Scholz s’han condemnat els actes de resistència mantinguts el cap de setmana, que segons el Ministeri de l'Interior han arribat a ser violents i han obstaculitzat la labor dels equips sanitaris.

També et pot interessar

stats