Greta Thunberg encapçala les protestes pel clima de Madrid

La manifestació "espera concentrar més de 100.000 persones", segons els organitzadors.

L'activista Greta Thunberg va arribar dimarts a Portugal després de 21 dies de travessia per l'Atlàntic
L'activista Greta Thunberg va arribar dimarts a Portugal després de 21 dies de travessia per l'Atlàntic / Efe

Joves procedents de diversos llocs del món recorreran aquest divendres els carrers de Madrid en una Marxa pel Clima per a "plantar cara" a l'emergència climàtica davant la "inacció dels governs", destaquen les entitats organitzadores.

La protesta estarà liderada per l'activista sueca Greta Thunberg, que va arribar dimarts a Portugal després de 21 dies de travessia per l'Atlàntic per a participar, dilluns, en un acte organitzat per Unicef a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25).

Està previst que Thunberg, inspiradora del moviment juvenil contra el canvi climàtic Fridays For Future, arribe a Madrid en tren a primera hora del matí del divendres i que, abans de la manifestació programada a les 18 hores, oferisca una roda de premsa a la Casa Encendida de Madrid juntament amb altres activistes.

Sota el lema “El món ha despertat davant l'emergència climàtica”, i coincidint amb la celebració de la Cimera del Clima, "850 entitats" s’han adherit a la protesta que "espera concentrar més de 100.000 persones", ha explicat el portaveu de la Marxa pel Clima i de la Cimera Social pel Clima, Pablo Chamorro.

També et pot interessar

stats