Descobreixen una punta de fletxa prehistòrica fabricada amb un meterorit
Aquests objectes són extremadament rars i sols se n’han confirmat 55 a Europa i Àfrica
Investigadors suïssos han conclòs que una punta de fletxa de 3.000 anys trobada al país transalpí va ser fabricada amb ferro provinent d’un meteorit, segons ha indicat la Radiotelevisió Suïssa. La punta de 39 mil·límetres de longitud i 2,9 grams de pes va ser trobada a Mörigen al costat d’un llac al segle XIX i encara no s’havia confirmat la procedència extraterrestre. Fins al moment, soles s’han ratificat 55 objectes procedents de meteorits fets a l’edat de ferro a tot Europa i Àfrica, i per això són extremadament rars.
Els experts consideren probable que el material provinga del meteorit de Kaalijarv, un objecte de gran grandària caigut a la Terra fa uns 3.500 anys i que va impactar a l’actual Estònia. Donada la gran distància entre Estònia i Suïssa, els arqueòlegs estimen que la fletxa va poder arribar al centre d'Europa a través del comerç d'aquests objectes d'un metall, el ferro, que per als habitants d'aquella època havia de ser especialment rar i preuat.
La punta de fletxa formarà part d'una exposició que el museu de la capital suïssa dedicarà al bronze des de febrer del 2024 fins a abril del 2025.