El desbordament d’un altre riu xinés obliga a desallotjar milers de persones més

Les riuades deixen almenys 33 morts en la província de Henan, on l’aigua va arribar fins a la primera planta d’alguns edificis

La regió de Henan és una de les castigades per les pluges dels últims dies / Reuters

El desbordament del riu Weihe, a la província central xinesa de Henan, a conseqüència de les fortes pluges que afecten la regió en els últims dies, ha provocat l'evacuació de milers de persones. Per a evitar que s’agreuge el problema, els equips d'emergència estan tractant d'afermar el llit del riu amb pedres i graveta per a contindre les inundacions en aquesta zona, pròxima a la localitat de Hebi.

A la província de Henan les inundacions han deixat almenys 33 morts i 8 desapareguts des del dimarts. Segons assegura la premsa local, en algunes demarcacions l'aigua ha arribat fins a la primera planta d'alguns edificis.

En el districte de Muye han evacuat 9.000 persones, mentre que els equips de rescat treballen per a aconseguir l'evacuació de 19.000 més.

Mentrestant, en la veïna Niuchang, a la vora del riu Groc, la premsa estatal mostra imatges d'un pont modular flotant que s’ha muntat per a desallotjar un miler de ciutadans. Les inundacions que estan registrant-se a la Xina afecten més de tres milions de residents de Henan i s’estima que han provocat pèrdues econòmiques de 1.220 milions de iuans, uns 160 milions d'euros. 

També et pot interessar

stats