Almenys dotze persones mortes per les pluges torrencials al centre de la Xina

Les autoritats han evacuat més de 100.000 residents per precaució, mentre el nivell d'emergència per inundacions és màxim a la ciutat de Zhengzhou

Portada: una avinguda de la ciutat xinesa de Zhengzhou, totalment negada d'aigua / China Daily (Reuters)

Almenys dotze persones han perdut la vida a causa del greu episodi de pluges torrencials que des d'aquest dimarts bat la província de Henan, al centre de la Xina, segons ha informat l'agència de notícies Xinhua. La ciutat de Zhengzhou, capital d'Henan, s'ha convertit en epicentre d'unes inundacions que han deixat espectaculars imatges de carrers negats.

Les fortes pluges han obligat a evacuar més de 100.000 residents cap a llocs segurs, d'acord amb les xifres oferides per les autoritats locals. A més, el diari The Paper informa que cinc persones han requerit hospitalització per ferides relacionades amb les inundacions.

Residents de Zhengzhou caminen per un carrer de la ciutat
Residents de Zhengzhou caminen per un carrer de la ciutat / China Daily (Reuters)

El nivell d'emergència per a desastres meteorològics és el màxim a Zhengzhou, per uns xàfecs que està previst que duren fins a la nit d'aquest dimecres. El nivell acumulat d'aigua de pluja entre les 18:00, hora local de dimarts, i la mitjanit local (10:00 i 16:00, hora GMT d'ahir, respectivament) va ser de 449 mil·límetres. En les 24 hores anteriors, la pluja va deixar 457,5 mil·límetres a Zhengzhou, un rècord en els registres. "Aquesta pluja es veu una vegada cada cent anys. La situació és descoratjadora", ha assegurat el centre de control d'inundacions de la ciutat xinesa.

Els vídeos que circulen per xarxes socials mostren carrers completament negats d'aigua, avingudes que semblen rius, i fins i tot vagons del metro amb passatgers dins amb més d'un metre i mig d'aigua.

L'agència Xinhua també detalla que les precipitacions han deixat diversos edificis residencials sense aigua de l'aixeta ni electricitat, i han obligat a cancel·lar centenars de vols, rutes d'autobús i de tren.

La província d'Henan ha situat el nivell d'emergència en el 2 (el màxim és l'1, d'una escala de 4), i ha alertat que les pluges han fet ascendir ràpidament el nivell d'aigua una presa, per la qual cosa s'ha evacuat a tots els habitants de les localitats ubicades en la part baixa del curs fluvial.

També et pot interessar

stats