Dènou avions militars xinesos creuen l'espai aeri de Taiwan

Pequín insisteix en la campanya d'intimidació a l'illa, que reclama el reconeixement internacional com a estat independent

Avions F-16 de Taiwan en unes maniobres militars recents a Taipei
Avions F-16 de Taiwan en unes maniobres militars recents a Taipei / Ann Wang (Reuters)

El ministeri de Defensa de Taiwan ha denunciat que 19 avions militars xinesos han tornat a creuar la zona d'identificació de la defensa aèria de l'illa-estat. Pequín no reconeix la frontera, però l'ha respectada fins fa uns mesos, quan va començar la campanya d'intimidació contra Taipei, que reivindica la seua independència del govern de Xi Jinping.

Fa una setmana, 73 avions van travessar la mateixa línia en un espai de 72 hores i aquest dilluns 17 de juliol, setze vaixells de guerra xinesos van envoltar la frontera marítima de Taiwan.

La campanya de fustigació va viure el punt àlgid a l'abril, quan Pequín va desplegar 59 avions i 11 vaixells militars xinesos en unes maniobres en aigües internacionals pròximes a l'illa. Era la resposta de la Xina a la visita als Estats Units de la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen—que reclama el reconeixement internacional com a estat independent de la Xina.

Pequín considera Taiwan una província rebel des del 1949, quan va acollir els nacionalistes del Kuomintang després de perdre la guerra civil contra l'exèrcit comunista. Tot i que l'illa opera com un estat independent, només tretze estats l'han reconegut aquest estatus.

També et pot interessar

stats