Demolit el que quedava de l'edifici de Miami que té 121 inquilins desapareguts davall dels enderrocs

El risc de solsida per l'arribada d'una tempesta tropical ha obligat les autoritats a un enderrocament controlat de l'immoble, del qual ja s'han rescatat 24 cadàvers

Captura d'un vídeo de l'assolament de l'edifici de Miami captat amb el mòbil / Cortesia de Darren Arnold via Reuters

L'estat de Florida ha demolit l'edifici Champlain Towers South de Miami, que es va enderrocar parcialment a les acaballes de juny, causant la mort d'almenys 24 persones.

Altres 121 possibles inquilins continuen desapareguts davall dels enderrocs, però les tasques de recuperació dels cossos s'havien paralitzat pel risc de col·lapse.

Aquest risc s'havia accentuat per l'arribada de la tempesta tropical Elsa a partir d'aquest dilluns, un fet que ha portat les autoritats a la decisió d'un enderrocament controlat.

L'alcaldessa de Miami, Daniella Levine Cava, ha informat que ara els rescatadors podran accedir a zones del garatge on fins ara no es podia per por d'una altra solsida.

Una anècdota enmig de la tragèdia: una dona que residia a l'edifici i en va sobreviure a l'enfonsament va tractar sense èxit que la justícia parara la demolició, amb l'argument que el seu gat estava encara dins, segons una informació del Miami Herald.

L'edifici, de dotze plantes, es va desplomar totalment el passat 24 de juny per causes no determinades. Tenia quaranta anys i des de 2018 s'hi havien detectat greus problemes estructurals.

També et pot interessar

stats