Vora cent persones desaparegudes en l’assolament d’un edifici de dotze plantes a Miami Beach

A hores d’ara, els bombers han rescatat més de cent persones i n'han trobat una morta

Enderrocs de de la torre de l'apartament Champlain Towers South a Miami Beach
Runes de la torre d'apartaments Champlain Towers South a Miami Beach / Reuters

Els equips de rescat han arreplegat tones de runes durant el dijous buscant supervivents, després que col·lapsara una torre d'apartaments de dotze plantes situada enfront de la mar, prop de Miami, on les autoritats van informar d’almenys una persona morta i quasi cent desaparegudes.

Els equips de recerca van sentir colps i altres sorolls, però cap veu que procedira dels monticles de runes, hores després que la gran secció de vivendes Champlain Towers South, de Surfside, caiguera.

Vista aèria dels enderrocs de la torre
Vista aèria dels enderrocs de la torre / Reuters

Les raons de l'assolament de l'edifici es desconeixen oficialment, però les autoritats locals de Miami creuen que l'aigua de la mar s'ha pogut filtrar i hauria fet malbé els fonaments de la torre. A més a més, l'edifici estava passant una inspecció rutinària a la qual han de sotmetre's totes les construccions de Miami quan fa quaranta anys qde la construcció.

L'alcaldessa del comtat de Miami-Dade, Daniella Levine Cava, va dir als periodistes que 99 persones estaven desaparegudes des que va haver-hi el col·lapse, encara que és possible que algunes no estigueren a l'edifici en el moment en què va caure. 102 persones més, de les quals es desconeixia el parador des d’un principi, han sigut localitzades i "s'han salvat", va afirmar.

Un oficial dels bombers va dir que 35 persones van ser evacuades de la part del gratacel que va quedar dret, i els equips de resposta que van utilitzar gossos entrenats i drons en la recerca de supervivents van traure dues persones d'entre les runes, un d'ells ja mort.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha aprovat una declaració d'emergència a l'estat de Florida i ha ordenat assistència federal per a complementar els esforços de resposta estatals i locals.

També et pot interessar