Miami enderrocarà la part de l'edifici que encara està dreta abans que arribe la tempesta tropical Elsa

Les autoritats volen evitar que l’estructura inestable puga tombar-la el vent i causar més danys

Enderrocs de la torre d'apartaments Champlain Towers South a Miami Beach
Runes de la torre d'apartaments Champlain Towers South, a Miami Beach / Reuters

La tempesta tropical Elsa ha posat més pressió a les operacions de cerca i rescat de víctimes a l'edifici parcialment esfondrat a Miami, als Estats Units. Tot i que les previsions assenyalen que Elsa tocarà terra a la costa oest de Florida i no per la de l’est, on es troba aquest edifici de 40 anys, les autoritats de la ciutat han decidit executar la demolició completa abans de dilluns, quan s’espera que augmente la força de la tempesta.

Levine Cava, l'alcaldessa, ha assegurat que les tasques de recerca amb drons, imatges en 3D i altres eines tecnològiques es reprendran tan prompte com la demolició haja acabat. Alan Cominsky, cap dels Bombers de Miami, ha indicat que es protegiran les àrees on es creu que pot haver-hi víctimes perquè no es vegen afectades per la caiguda de les restes de l'edifici. De moment, les accions de rescat han recuperat el cos de 24 víctimes mortals i hi ha 121 desapareguts. 

Per causes encara no determinades l'ala nord-est de l'edifici, localitzat en primera línia de platja a l’àrea de Surfside, a Florida, es va assolar sobtadament el 24 de juny. Els cinquanta-cinc apartaments estaven ocupats en el moment en què va caure i van quedar reduïts a una muntanya de runes.

També et pot interessar

stats