Demoleixen una part del pont de Baltimore per a poder alliberar el vaixell Dali accidentat

Durant l'operació els 21 membres de la tripulació del vaixell, que s'han mantingut a bord des de l'incident, van romandre a la nau

Moment de la detonació del pont de Baltimore

Equips d'especialistes han detonat una part de l'esfondrat pont de Baltimore que encara atrapava el vaixell de càrrega Dali des del mes de març.

Amb detonacions en llocs estratègics, les bigues del pont Francis Scott Key que es mantenien sobre el vaixell han caigut a l'aigua.

Durant l'operació els 21 membres de la tripulació del vaixell, que s'han mantingut a bord des de l'accident, van romandre a la nau segons les autoritats del port de Baltimore.

L'operació de detonació és un pas avant per a l'habilitació d'este important pas marítim, clau en el comerç de la costa est dels Estats Units. Almenys tres canals provisionals s'han habilitat per a donar pas a l'entrada i eixida de vaixells des del port, i segons el governador de Maryland, Wes Moore, a la fi d'este mes s'habilitarà un canal extra de quinze metres de profunditat i més de 200 metres d'ample.

L'accident va causar la mort de sis operaris que treballaven de matinada al pont. Les autoritats van trobar la setmana passada el cos sense vida de la sexta persona desapareguda després de la solsida de la infraestructura, tots ells treballadors llatinoamericans.

El mes passat l'FBI va informar que va obrir una investigació criminal i el govern de la ciutat de Baltimore va demandar la companyia propietària, Grace Ocean Private Limited, i a l'administradora, Synergy Marine PTE LTD, totes dues de Singapur, per este accident que ha produït pèrdues milionàries. Acusen les dos companyies de posar en el vaixell una "tripulació incompetent", i reclamen una suma no especificada per danys i perjuís".

També et pot interessar

stats