L'FBI obri una investigació penal per l'accident del pont a Baltimore

L'incident va causar la mort de sis treballadors de la construcció el 26 de març

Vista del vaixell de càrrega Dali després de xocar amb el pont Francis Scott Key de Baltimore, aquest dimarts
Vista del vaixell de càrrega Dali després de xocar amb el pont Francis Scott Key de Baltimore, aquest dimarts / Reuters

Agents del Buró Federal d'Investigacions (FBI) han obert una investigació penal per l'accident del vaixell Dali, que va provocar l'afonament del pont Francis Scott Key i va causar la mort de sis treballadors de la construcció, segons han informat funcionaris estatunidencs al diari The Washington Post.

Els funcionaris han abordat aquest dilluns el vaixell portacontenidors Dali que el 26 de març va xocar i va derrocar el pont del port de Baltimore. "L'FBI està present a bord del vaixell Dali i condueix activitat policial autoritzada per un tribunal", va indicar en un comunicat un portaveu de l'agència a Baltimore (Maryland, est dels Estats Units).

El Dali, una nau de 300 metres d'eslora i amb bandera de Singapur, eixia del port de Baltimore amb destinació a Sri Lanka quan va xocar la matinada del 26 de març amb un dels pilars en el segment central del pont sobre el riu Patapso. Sis treballadors que feien labors de manteniment van morir en la caiguda del pont i la investigació ha estat a càrrec de la Junta Nacional de Seguretat en el Transport (NSTB), una agència independent del govern. La intervenció de l'FBI indica que la investigació busca possibles causes penals en l'accident mortal.

També et pot interessar

stats