Els demòcrates aconsegueixen controlar el Senat als Estats Units per la mínima i contra tot pronòstic

Mentre avança el recompte de paperetes en diferents estats del país, encara falta per decidir quin partit obtindrà la majoria dels escons a la Cambra de Representants

El triomf de la senadora Catherine Cortez Masto ha donat el control del Senat als demòcrates
El triomf de la senadora Catherine Cortez Masto ha donat el control del Senat als demòcrates / David Swanson (Reuters)

Als Estats Units, el partit demòcrata ha guanyat el control del Senat en obtindre 50 dels 100 escons, després de la victòria de Catherine Cortez Masto en l'estat de Nevada. La senadora, neta d'immigrants mexicans i la primera dona llatina que arriba a la Cambra Alta, és qui ha inclinat la balança a favor de Biden, per la mínima i contra tot pronòstic.

D'aquesta manera, el president aconsegueix disposar de la majoria al Senat, enfront dels 49 escons que han obtingut fins ara els republicans.

La segona volta dels comicis a l'estat de Geòrgia, que se celebraran el 6 de desembre, decidirà l'últim escó que falta per repartir en aquestes eleccions de mig mandat. En l'hipotètic cas que els republicans guanyaren Geòrgia, el partit Demòcrata mantindrà la majoria, gràcies al vot de qualitat de la vicepresidenta Kamala Harris per a casos d'empat.

Després dels resultats del dissabte, encara falta saber quin partit tindrà la majoria dels escons de la Cambra Baixa, ja que el recompte de paperetes en diferents estats del país continua.

Actualment, les projeccions dels mitjans estatunidencs assenyalen que els republicans han guanyat 211 escons dels 218 necessaris per a tindre la majoria de la Cambra de Representants, mentre que al Partit Demòcrata li atorguen 204 escons.

També et pot interessar

stats