El coronavirus deixa ja 490 morts i vora 25.000 contagiats

S’ha realitzat seguiment mèdic a 252.154 pacients en contacte pròxim amb els infectats, dels quals 185.555 continuen en observació.

Imatge de portada: Un home amb una mascareta

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat que ja són 490 els morts entre els 24.324 contagiats del nou coronavirus que causa la pneumònia de Wuhan.

Fins a la passada mitjanit local, la comissió ha informat que s'han registrat 3.219 casos greus, mentre que 892 persones han sanat i han rebut l’alta.

De moment, les autoritats sanitàries xineses asseguren que han realitzat seguiment mèdic a 252.154 pacients en contacte pròxim amb els infectats, dels quals 185.555 continuen en observació.

Aquestes xifres suposen un augment de 65 morts, 3.887 contagis i 262 persones que han superat la malaltia respecte de l'informe publicat el dia anterior. Les 65 defuncions van tindre lloc a la província de Hubei, de la qual és capital Wuhan, epicentre del brot i que es manté en quarantena des del 23 de gener.

No obstant això, les últimes 24 hores també s’ha registrat la mort d'una persona a Hong Kong, la primera a l’excolònia britànica.

Fins ara, tots els decessos menys un –ocorregut a les Filipines– s'han produït a la Xina, i encara que en una vintena de països hi ha casos diagnosticats de pneumònia de Wuhan, la Xina acapara al voltant del 99% dels infectats.

Almenys 10 contagiats en el creuer japonés en quarantena

El Ministeri de Salut del Japó ha anunciat la detecció d’almenys deu contagis del coronavirus entre els 3.700 passatgers d’un creuer Diamond Princess. Els deu passatgers contagiats han sigut hospitalitzats i cap d’ells té símptomes greus.

El creuer va ancorar prop del port de Yokohama, quan les autoritats nipones van denegar el desembarcament i van ordenar posar-lo en quarantena després de confirmar-se que un dels passatgers estava contagiat.

LG no participarà en el Mobile World Congress 

LG Electronics ha decidit cancel·lar l’exposició i participació en el Mobile World Congress (MWC) “anteposant la seguretat i la salut dels seus empleats, socis i clients” per a eliminar el risc d’exposar-los al coronavirus en viatges internacionals.

En lloc de participar en el congrés de mòbils de Barcelona, LG celebrarà pròximament altres actes per a anunciar els seus nous mòbils del 2020.

També et pot interessar

stats