Continua el bombardeig massiu a l'est d'Ucraïna i les amenaces als civils

Rússia afirma que "ningú" ha utilitzat el corredor humanitari obert per a eixir de Mariúpol

Militars ucraïnesos en l'àrea de Khàrkiv, la segona ciutat més gran d'Ucraïna
Militars ucraïnesos a l'àrea de Khàrkiv, la segona ciutat més gran d'Ucraïna / Efe

El govern d'Ucraïna ha denunciat aquest dijous que l'est del país continua vivint els efectes d'un bombardeig massiu per part de les forces russes contra instal·lacions civils i militars. A més, els ciutadans que es troben a les zones ocupades són objecte d'amenaces per l'"exèrcit invasor".

Així ho detalla el comunicat diari de l'Estat Major de les Forces Armades d'Ucraïna el dia número 57 des que va començar la invasió militar russa, el passat 24 de febrer.

"S'està duent a terme una agressió armada a gran escala per part de la Federació de Rússia contra el nostre Estat. Moscou està tractant de continuar amb les accions agressives a la zona d'operacions oriental per a establir un control complet sobre el territori de les regions de Donetsk i Lugansk", assegura l'Estat Major en la seua pàgina de Facebook.

Bombardeig de la zona del Donbass

L'exèrcit rus ha centrat aquesta segona part de l'ofensiva contra el país veí en aquestes dues regions prorusses, que integren la zona coneguda com el Donbass, on llança "atacs amb bombes amb míssils contra objectius de la infraestructura militar i civil".

Mentrestant, al nord d'Ucraïna i a l'oest, a zones com Volín, Poliske i Nóvgorod-Síverski, els russos no van portar a terme atacs i no s'han identificat canvis en les posicions de les seues tropes.

En direcció a Slobozhanski, al centre del país i prop de la ciutat de Dnipró, els russos "continuen augmentant el sistema de seguretat tècnica", afig el comunicat.

Atacs a Khàrkiv

Una de les zones que més intensament està patint l'embat dels russos és Khàrkiv, la segona ciutat del país, on "l'enemic continua el bloqueig parcial i el bombardeig de l'urbs", precisa l'Estat Major.

I a la regió de Kherson, al nord de la Crimea ocupada pels russos, "els ocupants planegen organitzar una mobilització forçosa de la població".

Al mateix temps, els russos s'han fixat com a "objectiu detindre completament el suport humanitari de les autoritats ucraïneses a la regió. El terror de la població continua", denuncien.

Segons les autoritats militars ucraïneses, s'està prohibint a les poblacions civils ocupades abandonar la zona presa i se'ls amenaça de bombardejar els seus assentaments si hi troben militars.

Resposta d'Ucraïna

L'Estat Major també informa que quatre objectius aeris russos es van veure afectats per atacs de la força aèria d'Ucraïna en les últimes 24 hores: tres avions no tripulats i un coet.

Igualment, al territori de les regions de Donetsk i Lugansk, "nou atacs enemics han sigut contrarestats en les últimes 24 hores. Es tracta d'un tanc, deu unitats de blindats i dues unitats d'equip automobilístic, un sistema d'artilleria, i dues unitats d'equip especial d'enginyeria, entre altres artefactes".

Rússia diu que "ningú" ha utilitzat el corredor humanitari de Mariúpol

Rússia ha afirmat que "ningú" ha utilitzat el corredor humanitari obert aquest dimecres per a abandonar l'assetjada ciutat de Mariúpol, ni els soldats proveïts a la planta metal·lúrgica d'Azovstal ni els civils que es troben refugiats amb ells a la fàbrica.

"Els comandants dels batallons nacionalistes no van aprofitar una altra oportunitat per a salvar-se a si mateixos i la vida dels seus subordinats", va afegir el cap del Centre de Control de Defensa Nacional, el coronel general Mikhaïl Mizintsev.

"Les autoritats de Kíiv van ignorar les iniciatives russes, van mostrar una actitud inhumana respecte als militars ucraïnesos, als quals no se'ls va donar una orde correcta: detindre la resistència sense sentit i deposar les armes", ha dit.

També et pot interessar

stats