El conseller delegat de Twitter admet "incertesa" després de la compra de Musk

Entre els ciutadans preocupa la difusió de notícies falses i discursos d'odi i temen que l'home més ric del món puga controlar el contingut per als seus propis fins. Mentrestant, altres donen la benvinguda a una altra veu

Elon Musk es una imatge d'arxiu
Elon Musk en una imatge d'arxiu / Michele Tantussi (Reuters)

El conseller delegat de Twitter, Parag Agrawal, ha admés que existeix incertesa sobre el que ocorrerà una vegada finalitze l'operació de compra de la xarxa social per part de l'home més ric del món, Elon Musk.

El màxim directiu de Twitter ha respost a preguntes dels empleats en una videoconferència després de conéixer-se que l'empresa havia acceptat l'oferta de compra per part del multimilionari sud-africà per 44.000 milions de dòlars.

"Existeix incertesa sobre el que ocorrerà una vegada es tanque l'acord", ha dit Agrawal als treballadors.

El directiu ha indicat que no sap què passarà amb l'actual veto en la xarxa social a l'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) i ha reiterat que la junta directiva no disposa de totes les respostes.

Agrawal també ha afegit que "en aquests moments" no es preveuen acomiadaments, però ha evitat comprometre's de cara al futur, i tampoc ha aclarit si ell seguirà al capdavant de la companyia.

Musk, que és conseller delegat de Tesla, s'ha presentat com un defensor de la "llibertat d'expressió" en la plataforma i ara sembla que aquesta serà la seua batalla principal en la seua nova conquesta, de la qual ha oferit molt pocs detalls.

Trump no vol tornar a Twitter i es queda en Truth

L'expresident dels EUA Donald Trump ha afirmat que no vol tornar a Twitter, fins i tot si el magnat Elon Musk reactiva el seu compte. Trump ha assenyalat que prefereix usar la seua pròpia xarxa Truth Social, com a únic canal i que s'unirà a ella en els pròxims set dies com tenia planejat. "Espere que Elon compre Twitter perquè la millorarà i és un bon home, però jo em quedaré en Truth".

Twitter, Facebook, Instagram i Snapchat van suspendre de manera permanent els comptes de Trump després de l'assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021, on hi hagué cinc morts. 

Organitzacions de drets civils com l'Associació Nacional per al Progrés de Persones de Color (NAACP, per la seua sigla en anglés) ha fet una ràpida crida a Musk perquè no deixe "tornar" l'expresident.

Sense grans canvis per al Nasdaq

Gregori Volokhine, president de Meeschaert Financial Service i expert financer, considera que l'adquisició de Twitter per part d'Elon Musk "no és un canvi de joc per al Nasdaq". Sí que veu un efecte en les altres accions de les xarxes socials "perquè la publicitat anirà a un altre mitjà, com Google o Facebook, només perquè Musk tancarà Twitter a la publicitat".

Dogecoin per als serveis de Twitter?

L'expert financer sí que apunta un altre possible efecte, ja que existeix una possibilitat real que Musk introduïsca la criptomoneda Dogecoin en Twitter com a moneda.

"Podria tindre aquest tipus de moneda cibernètica i 330 milions de persones estan en Twitter, llavors si aquestes persones comencen a usar Dogecoin per a qualsevol servei en Twitter, podria canviar les regles del joc, almenys per a Dogecoin".

D'altra banda, la gent a Washington DC entrevistada per Reuters ha expressat la seua preocupació per la difusió de "notícies falses" i "discursos d'odi" i temen que l'home més ric del món puga "controlar aquest contingut per als seus propis fins", mentre que uns altres donen la benvinguda a "una altra veu".

També et pot interessar

stats