El Congrés argentí aprova la polèmica llei òmnibus

El president de l'Argentina, Javier Milei, celebra el pas i diu que traurà el país "del pantà que ha sigut les últimes dècades"

Un moment de la votació, hui, a Argentina
Un moment de la votació, hui, a Argentina / Departament de Fotografia de la Cambra de Diputats de l'Argentina / EFE

El Congrés argentí ha aprovat hui dimarts la coneguda com a llei òmnibus. És el macroprojecte estrela amb què l'ultradretà Javier Milei pretén implementar retallades nombroses per a desmantellar la protecció social de l'Estat i que comporten una liberalització radical de tot el sector públic. La norma ha fet esclatar la polèmica i ha calfat els carrers, que en els últims mesos s'havien convertit en escenari de protestes massives per tot el país.

El mes de febrer, el Congrés argentí va tombar gran part d'esta llei, que hui sí que ha aconseguit tirar avant amb un terç dels articles del projecte original, que superava els 600. Amb la llei, Milei pretén desregular l'economia del país sud-americà i reduir el pes de l'Estat.

Poc després de l'aprovació, Milei ha celebrat la llum verda de la Cambra de Diputats de la llei de bases i punts de partida per a la llibertat dels argentins, el seu projecte estrela, conegut com a llei òmnibus, perquè –ha dit– traurà "l'Argentina del pantà que ha sigut les últimes dècades".

En un missatge publicat en el seu compte de la xarxa social X, el mandatari va agrair als diputats que, "entenent el moment històric", van acompanyar el seu projecte i va apuntar que, amb este suport, queda més prop la trobada "d'unitat" del pròxim 25 de maig per a la signatura del Pacte de Maig, que va convocar en el discurs d'obertura de les sessions ordinàries del Congrés, el passat 1 de març.

També et pot interessar

stats