Condemnat l'exnúmero tres del Vaticà per cinc delictes de pederàstia

El religiós australià, de 77 anys, va agredir sexualment dos menors del cor d'una catedral de Melbourne el 1996.

El cardenal australià i exresponsable de les finances del Vaticà George Pell
El cardenal australià i exresponsable de les finances del Vaticà George Pell / Tony Gentile (Reuters)

El cardenal australià George Pell, que va ser el número 3 del Vaticà fins fa un parell de setmanes, ha sigut condemnat a sis anys de presó per cometre cinc delictes de pederàstia contra dos menors d'edat.

Els fets van tindre lloc el 1996 a la catedral de Sant Patrici, a Melbourne, en l'etapa com a arquebisbe del condemnat. Les víctimes, que en aquell moment tenien 13 anys, cantaven en el cor. 

Pell, de 77 anys, és el religiós de major jerarquia de l'Església catòlica que rep una condemnat per pederàstia. Passarà un màxim de tres anys i huit mesos abans de poder demanar la llibertat provisional.

Malgrat que s'enfrontava a un màxim de 10 anys per cadascun dels càrrecs, el jutge li ha imposat una pena menor per l'avançada edat, l'estat de salut, la conducta en els últims anys i l'escassa probabilitat de reincidència. Amb tot, el magistrat Peter Kidd assegura que aquesta condemna "implica la possibilitat que no visca perquè puga ser alliberat".

Arrogant i sense penediment

Durant la lectura de la sentència, Kidd ha destacat la "sorprenent arrogància" i la falta de penediment que el cardenal ha mostrat durant el juí, on en tot moment ha mantingut la innocència. 

Un jurat va declarar culpable Pell al desembre de 2018 però el veredicte no es va conéixer fins al passat 26 de febrer, després de l'arxivament d'una segona causa contra el cardenal per abusos sexuals a menors en la dècada de 1970 a Ballarat, la ciutat d'on és originari. L'endemà, el 27 de febrer, van detindre el religiós en espera que es confirmara la sentència.

També et pot interessar

stats