Condemnat a 18 anys de presó el líder ultradretà Stewart Rhodes per l'assalt al Capitoli

Es tracta de la condemna més elevada dictada fins al moment contra un imputat per l'atac a la cambra

Imatge d'arxiu del fundador del grup ultradretà Oath Keepers, Stewart Rhodes
Imatge d'arxiu del fundador del grup ultradretà Oath Keepers, Stewart Rhodes / Jim Urquhart (Reuters)

El fundador del grup ultradretà Oath Keepers, Stewart Rhodes, ha sigut condemnat aquest dijous a 18 anys de presó per encapçalar la conspiració per a intentar mantindre l'expresident dels Estats Units Donald Trump en el poder. Es tracta de la condemna més elevada dictada fins al moment contra un imputat per l'atac del 6 de gener de 2021 contra el Capitoli.

Abans de llegir la sentència, el jutge de districte Amit Mehta ha subratllat que "en absolut" es pot permetre que "un grup de ciutadans, només perquè no els agradava el resultat de les eleccions ni creien en què la llei es complia com deuria, fomentaren una revolució". "Això és el que vosté va fer", ha indicat.

El passat 29 de novembre, Rhodes va ser declarat culpable de conspiració per a cometre sedició per part d'un jurat federal a Washington. Durant l'assalt al Capitoli, que va deixar cinc morts i més de 140 agents ferits, Rhodes es va mantindre fora de l'edifici supervisant l'operació en la qual seguidors de Trump (2017-2021) van irrompre a la seu del Congrés mentre estaven reunides les dues cambres per a certificar la victòria electoral de Joe Biden.

Els Oath Keepers són una organització poc estructurada vinculada a milícies ciutadanes que, malgrat acceptar a qualsevol com a membre, centra les seues tasques de reclutament en exmilitars, policies i personal de primers auxilis.

La cadena CNN ha recordat que 22 persones que formaven part de l'equip de Rhodes ja han sigut condemnades per diversos delictes federals per un jurat o després d'haver-se declarat culpables.

També et pot interessar

stats