Els perfils dels assaltants al Capitoli

Part dels participants pertanyen a grups supremacistes blancs, neonazis i altres organitzacions ultres.

VÍDEO | Els perfils dels assaltants al Capitoli

Dos dies després del tens assalt al Capitoli de Washington, encara continuen les reaccions polítiques del que el president electe dels Estats Units Joe Biden ha considerat "un atac sense precedents a la democràcia".

En les últimes hores, ha augmentat la xifra de víctimes mortals a 5 i s'ha detingut 68 persones. L'FBI demana col·laboració ciutadana per a identificar la resta de responsables a través de les centenars d'imatges compartides per les xarxes socials i la televisió. Part dels participants pertanyen a moviments d'extrema dreta com ara supremacistes blancs, militants neonazis o d'altres organitzacions ultres. Alguns d'ells són:

Jake Angeli

Uns dels personatges més exposats va ser la d'aquest home disfressat de bisó i defensor de la teoria QAnon, sobre una suposada xarxa mundial de pederastes.

Nick Ochs

Veterà de Proud Boys, una organització misògina i antiimmigració.

Nick Fuentes

Youtuber negacionista de l’Holocaust.

Richard Barnet

Activista a favor de les armes.

Tim Gionet

Supremacista blanc i activista antisemita.

A més, també s'ha reconegut gent anònima seguidora de les denúncies falses de Donald Trump, qui hui ha tornat a comparéixer en públic per a, finalment, reconéixer obertament la seua derrota i condemnar l'"atroç atac" al Capitoli.

També et pot interessar

stats