Carles III reprendrà dimarts l'activitat pública després del tractament contra el càncer

El rei britànic i Camil·la visitaran un centre sanitari contra la malaltia, on es reuniran amb especialistes mèdics i pacients

Carles III, en arxiu
Carles III, en arxiu / Agències
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'abril 2024 - 19:27 Actualitzat: 26 d'abril 2024 - 20:30

El rei britànic Carles III tornarà el dimarts 30 d'abril als seus compromisos públics després d'un “període de tractament i recuperació” pel càncer que pateix, segons ha informat este divendres el palau de Buckingham a través de les xarxes socials. Carles III estava retirat de la vida pública des que va anunciar la seua malaltia, al principi del mes de febrer. El rei, de 75 anys, va començar el mateix dia que va fer pública la malaltia un "calendari de tractaments regulars", durant els quals va suspendre les activitats públiques.

Hui, en un comunicat, el palau indica que el rei i la reina Camil·la faran el 30 d'abril una visita conjunta a un centre de tractament contra el càncer, on es reuniran amb especialistes mèdics i pacients. El comunicat revela, a més, que Carles III i la seua esposa rebran els emperadors del Japó, que vindran al Regne Unit el mes de juny en una visita d'Estat.

El palau assenyala que en acostar-se el primer aniversari de la coronació del monarca, el 6 de maig, els reis continuen estant "profundament agraïts pels molts bons desitjos i l'amabilitat que han rebut de tot el món al llarg de les alegries i desafiaments de l'any passat".

Un portaveu de Buckingham ha subratllat que “els metges estan prou satisfets amb el progrés fins ara, perquè el rei puga reprendre un nombre d'activitats de cara al públic”. A més, es vol aprofitar que el millor temps permetrà a Carles III assistir a més actes a l'aire lliure, que minimitzen el risc del contacte amb altres persones.

El 31 de març, Carles III va assistir amb Camil·la al servei religiós de Pasqua a l'església de Sant Jordi del castell de Windsor (a uns 40 quilòmetres de Londres), en el seu primer acte públic des de febrer.

A més de Carles III, la seua nora, la princesa de Gal·les, Caterina, esposa de l'hereu al tron britànic, Guillem, també rep actualment tractament de quimioteràpia per un càncer que tampoc s'ha especificat.

També et pot interessar

stats