Buckingham anuncia que el rei Carles III pateix càncer

El palau no ha donat detalls sobre la malaltia que pateix el monarca britànic, de 75 anys

Carles III, en arxiu
Carles III, en arxiu / À Punt NTC

El rei britànic Carles III ha sigut diagnosticat amb una mena de càncer, que no s'ha especificat, va informar aquest dilluns el palau de Buckingham.

En un comunicat, la casa reial britànica ha explicat que el tumor se li va detectar en el recent procés quirúrgic per a tractar un allargament de pròstata al gener, encara que la corporació pública BBC va detallar que no es tracta de càncer de pròstata.

El rei, de 75 anys, ha començat hui mateix un "calendari de tractaments regulars", durant els quals suspendrà les seues activitats públiques, segons Buckingham.

Segons Buckingham, malgrat cancel·lar les seues pròximes activitats públiques, Carles III continuarà desenvolupant el seu treball de despatx amb normalitat. "Sa Majestat ha triat compartir el seu diagnòstic per a evitar les especulacions i amb l'esperança que puga ajudar a la comprensió ciutadana cap a tots aquells en el món que estan afectats pel càncer", diu el comunicat.

Carles III se sent "molt positiu" sobre el seu tractament oncològic i pretén "tornar a la plena activitat pública tan prompte com siga possible". El rei ha expressat a més el seu agraïment a l'equip mèdic que li ha atès per la seua "ràpida intervenció", que va fer possible el seu recent procés quirúrgic.

El passat 26 de gener, el monarca va ingressar a l'hospital London Clinic, en el centre de la capital britànica, per a sotmetre's a la intervenció per a l'engrandiment de pròstata, com havia sigut anunciat nou dies abans.

El príncep Enric viatjarà a Londres en uns dies

El príncep Enric, fill menor del rei Carles III i distanciat de la família reial, ha parlat amb el seu pare després que aquest haja rebut el diagnòstic i viatjarà en els pròxims dies des de la seua residència a Califòrnia (els EUA) per a visitar-lo, sempre segons la cadena pública britànica.

I el primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha desitjat una "completa i ràpida recuperació" al rei d'Anglaterra.

També et pot interessar

stats