Brussel·les busca mesures per a millorar la lluita contra la bretxa salarial

El principal problema que es vol analitzar és la falta de mesures de transparència en matèria econòmica.

Efe
Efe

La Comissió Europea ha presentat una consulta pública per a explorar millores en la lluita contra la bretxa salarial entre homes i dones a la Unió Europea. Aquesta discriminació està prohibida pel dret comunitari, però en l’actualitat les europees guanyen de mitjana un 16,2% menys que els europeus.

Entre els primers objectius de la consulta es troba avaluar les disposicions del dret comunitari en matèria d'igualtat, que es basen en el principi que per la mateixa faena s'ha de pagar el mateix sou. 

Els problemes més importants que Brussel·les vol analitzar són la falta de mesures de transparència en matèria salarial, les divergències en l'ús d'avaluacions neutres de llocs de treball i el funcionament dels mecanismes per a protegir les víctimes de discriminació salarial.

"Aquesta desigualtat no ha canviat els últims anys i hem de treballar junts per a canviar-ho i assegurar que aquesta desigualtat es converteix en una part del passat", ha indicat la comissària de Justícia i Igualtat, Vera Jourova.

La consulta pública, que forma part d'un pla més ampli de l'executiu comunitari per a la igualtat de gènere, estarà oberta per a tots els que vulguen participar-hi fins al 5 d'abril.

També et pot interessar

stats