Dues britàniques residents a la Marina reflexionen sobre mort d'Isabel II

Una experiodista de la BBC i la presidenta de l'Associació de Comerciants Britànics a Benidorm comparteixen amb À Punt la seua visió sobre la nova etapa que enceta el Regne Unit

Dues postures diferents del que representa la corona britànica / À Punt NTC

El Regne Unit viu un moment històric amb la mort d'Isabel II i els britànics que viuen a la Comunitat Valenciana segueixen amb lupa els últims esdeveniments al país, on la corona genera divisió d'opinions.

És el cas de Nina Davies, una experiodista de la BBC jubilada que viu a Xàbia (Marina Alta), i de Karen Cowles, presidenta de l'Associació de Comerciants Britànics a Benidorm (Marina Baixa). Les dues coincideixen que Regne Unit travessa moments complicats, però la monarquia anglesa té un significat diferent per a cadascuna d'elles.

A Nina Davies, nascuda a Gal·les i republicana, l'ha sorpresa la intensa cobertura mundial que ha fet la premsa del soterrament de la reina. Creu que ha servit per a distraure la gent de la situació al Regne Unit, on hi ha milers de persones que "han d'acudir als bancs d'aliments" i molts mestres "paguen amb els seus diners el menjar dels alumnes".

Tampoc veu amb bons ulls la coronació de Carles III, i considera que el cap d'Estat hauria de ser escollit democràticament.

Karen Cowles també veu amb incertesa el futur del país després de la mort de la longeva monarca, més encara venint d'uns anys difícils a causa de la pandèmia. No obstant això, es mostra a favor del nou rei, ja que "s'ha parlat molt de la seua vida personal, però professionalment ha sigut exemplar".

Dues britàniques que són un reflex de la divisió d'opinions que genera la corona i la pervivència en un país, el Regne Unit, format per quatre territoris històrics ben diferents.

També et pot interessar

stats