Carles III acomiada un centenar d'empleats després de convertir-se en rei

Els treballadors de l'antiga residència oficial del rei han rebut cartes en les quals se'ls informa que els seus serveis ja no són requerits. "Tot el món està furiós" amb aquests acomiadaments

El rei Carles en el Palau de Holyroodhouse, Edimburg, Escòcia, Gran Bretanya
El rei Carles al palau de Holyrood, Edimburg / Reuters

Desenes d'empleats del personal de Clarence House, la residència de Carles III quan era príncep de Gal·les abans de convertir-se en nou rei, han rebut l'avís que seran acomiadats pròximament, enmig de les cerimònies de comiat de la difunta Isabel II.

Segons ha revelat el diari The Guardian, fins a un centenar de treballadors de l'antiga residència oficial del rei han rebut cartes en les quals se'ls informa que els seus serveis ja no són requerits i que se'ls ajudarà a buscar noves faenes.

Entre els afectats figuren secretaris privats, l'oficina financera, l'equip de comunicacions i personal de la llar, alguns dels quals amb dècades d'antiguitat, que van rebre la notícia enmig del servei religiós en honor de la reina a la catedral de Saint Giles, a Edimburg, dilluns.

"Tothom està furiós, inclosos els secretaris privats i l'equip de comandaments. Tot el personal havia estat treballant de valent des de la nit del dijous (quan va morir Isabel II) per a trobar-se amb això. La gent està molt alterada", va dir a The Guardian una font no identificada.

La residència de Clarence House es tancarà

En la carta, el principal assessor de Carles III, Clive Alderton, va explicar als empleats que "el canvi de paper per als nostres superiors significarà també canvis per a la residència".

"La cartera de treball que anteriorment posseïa aquesta residència donant suport als interessos personals del prínceps de Gal·les, anteriors activitats i operacions domèstiques ja no continuarà, i la residència de Clarence House es tancarà", assenyala Alderton. 

Després de reconéixer que es tracta d'una notícia "pertorbadora", Alderton informa als empleats del suport que rebran per a recol·locar-se en altres faenes i de la indemnització "augmentada" que rebran per damunt de l'obligatòria per llei.

També et pot interessar

stats