Boris Johnson anuncia canvis al govern britànic després del Partygate

Amb les investigacions sobre les festes de Downing Street com a rerefons, l’executiu britànic tracta de millorar el seu curs polític

El primer ministre britànic, Boris Johnson, eixint de Downing Street
El primer ministre britànic, Boris Johnson, eixint de Downing Street / Neil Hall

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha nomenat aquest dimarts un dels seus principals aliats, Jacob Rees-Mogg, com a nou secretari d'Estat per a les Oportunitats del Brexit i l'Eficiència Governamental.

Rees-Mogg, fins ara cap dels conservadors en la cambra baixa, serà substituït per Mark Spencer, que estava encarregat de mantindre la disciplina parlamentària en la Cambra dels Comuns dins del grup tory. Encara que el nou paper de Rees-Mogg no s’ha definit encara, tot apunta que supervisarà els plans de Johnson per a transformar la legislació "heretada" de les directives comunitàries en una desregulació normativa que fomente la inversió.

A més, el primer ministre ha promés una llei de Llibertats del Brexit que ha sigut acollida amb recel pels governs autònoms d'Escòcia i Gal·les, que temen que comporte una pèrdua de les seues competències i una recentralització de l'Estat.

Per altra banda, Johnson també ha anunciat la designació del diputat Stuart Andrew com a secretari d'Estat d'Habitatge.

En un comunicat, Downing Street ha assenyalat que la reina d’Anglaterra ha aprovat aquests nomenaments. Amb aquests canvis al seu executiu, l’actual primer ministre pretén recuperar la iniciativa política perduda en les últimes setmanes, després que es coneguera l'informe elaborat per l'alta funcionària Sue Gray sobre les festes que van tindre lloc en Downing Street malgrat les restriccions socials per la covid-19.

Com a part d'aquests canvis, diversos membres de l'equip d'assessors més pròxims a Johnson han deixat el seu càrrec en els últims dies, entre ells el seu cap de gabinet i el seu director de Comunicació, reemplaçats per antics col·laboradors de Johnson.

El primer ministre britànic ha mostrat un especial interés per millorar la relació del seu executiu amb el grup parlamentari tory, la qual cosa ha fet que diversos dels canvis més rellevants hagen tingut lloc dins de la Cambra dels Comuns.

També et pot interessar

stats