Biden carrega contra Trump en un discurs sobre l’estat de la Unió

El president nord-americà va defensar la seua gestió i va criticar el perill que podria suposar Trump

Biden durant la seua intervenció d'aquest dijous
Biden durant la intervenció d'aquest dijous / Reuters

El discurs sobre l’estat de la Unió del president nord-americà, Joe Biden, va tindre aquest dijous la mirada posada en les eleccions de novembre i en el seu previsible rival, el republicà Donald Trump, que sense ser esmentat explícitament, va acaparar crítiques i advertiments.

Davant les dues cambres del Congrés, amb la bancada demòcrata fent-li costat amb aplaudiments i ovacions constants i la conservadora llançant-li retrets i esbroncs, el mandatari va parlar durant poc més d'una hora per a defensar la seua gestió i, amb això, va criticar el perill que, segons ells, podria suposar l'adversari.

“A diferència del meu antecessor, sé qui som com a estatunidencs. Som l'única nació del món amb un cor i una ànima que emana del que és vell i del que és nou”, va dir Joe Biden fent un al·legat a la unió sense demonitzar la immigració.

Aquesta era la tercera vegada que Joe Biden es presentava davant dels legisladors per a retre comptes i l'última abans que les presidencials de novembre decidisquen si continua a la Casa Blanca o si li pren el relleu l’expresident Trump.

Els dos precandidats van eixir reforçats de les primàries del superdimarts, jornada en la qual una quinzena d'estats van celebrar primàries. No obstant això, la popularitat del president travessa un moment complicat. Segons els sondejos del web FiveThirtyEight, un 56,3% de la ciutadania no aprova el seu treball, 26 punts més que a l'inici del mandat.

Sobre l'actual president pesa també el suport dels Estats Units a Israel i la tèbia condemna a l'ofensiva sobre Gaza. Partidaris d'un alto el foc, de fet, van bloquejar dijous la principal via d'accés al Capitoli amb pancartes que acusaven Biden de cometre “genocidi”.

També et pot interessar

stats