Biden anuncia que enviarà tropes a l'est d'Europa per la crisi amb Ucraïna

El mandatari ha matisat, no obstant això, que no seran "molts". Més de 8.500 militars estan en alerta elevada davant un possible desplegament

Joe Biden saluda a un parell de marins al quarter de Washington
Joe Biden saluda un parell de marines al quarter de Washington / Oliver Contreras (Efe)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest divendres que "en el curt termini" mourà tropes a l'est d'Europa a causa de la crisi a Ucraïna, encara que va matisar que no seran "moltes".

L'anunci arriba dies després que el Pentàgon advertira que havia posat en alerta elevada 8.500 militars per a un possible desplegament en països aliats de l'est europeu.

Biden, que va fer aquestes declaracions en aterrar als afores de Washington després de visitar Pittsburgh (Pennsilvània), no va donar més detalls. Els seus comentaris arriben hores després que el cap de l'Estat Major Conjunt dels EUA, general Mark Milley, demanara "encaridament a Rússia retirar-se i buscar una resolució a través de la diplomàcia".

La tensió ha augmentat entre Rússia, els EUA i els seus aliats per la mobilització de 100.000 militars russos a la frontera amb Ucraïna, la qual cosa ha suscitat el temor davant un possible atac rus al territori ucraïnés, que Washington considera que pot ser "imminent".

El Pentàgon ha reiterat que no enviarà tropes a territori ucraïnés i ha insistit que, si se'n desplegaren, el gros dels soldats que té en alerta elevada ho farien dins de l'OTAN, i tampoc ha descartat utilitzar els militars que ja té desplegats en bases a Europa.

Entre els 8.500 militars que es troben en alerta en territori nord-americà hi ha equips de combat i unitats d'infanteria, inclosa la 82a Divisió Aerotransportada i el 18é Cos Aerotransportat.

També et pot interessar

stats