Avança la contenció de l'incendi pròxim a Yosemite, que ha cremat 7.310 hectàrees

Les autoritats han confirmat danys en més de quaranta estructures residencials o comercials

Imatge d'arxiu de l'incendi de Yosemite
Imatge d'arxiu de l'incendi de Yosemite / AlertWildfire (Reuters)

Els bombers han contingut un quart de l'incendi pròxim al parc nacional de Yosemite que es va originar divendres passat a Califòrnia i ha devastat fins aquest dimarts més de 7.310 hectàrees al comtat de Mariposa, segons ha informat l'agència estatal CalFire.

La sequera persistent, el material combustible i la mortalitat d'arbres continuen contribuint a la propagació del foc, que manté tancats més d'una dotzena de camins al Bosc Nacional de Sierra.

Les autoritats han confirmat danys en 41 estructures residencials o comercials, i CalFire ha mobilitzat 24 helicòpters, 302 camions, 82 retroexcavadores, 68 camions cisterna i quasi 3.000 bombers.

Milers de residents han escapat de l'incendi, un dels cinc actualment actius a Califòrnia, en els vessants de la Sierra Nevada, una regió que viu la pitjor sequera en dècades.

L’estat nord-americà, igual que la major part dels Estats Units, ha experimentat setmanes continuades de temperatures molt altes, i en els últims anys ha sigut escenari dels incendis forestals més extensos.

També et pot interessar

stats