Califòrnia viu la pitjor onada d'incendis en anys

L'incendi Bootleg, el major de les desenes de focs actius en l'oest dels Estats Units, ha superat les 80.000 hectàrees calcinades

Bombers en l'incendi
Bombers en l'incendi Bootleg, al sud-est de l'estat d'Oregon (EUA) / Oregon State Fire Marshals Office

Califòrnia viu la pitjor onada d'incendis en anys. Més de 4.000 bombers treballen contra tres focs devastadors. L'incendi Bootleg, el major de les desenes de focs actius actualment a l'oest dels Estats Units, ha superat les 80.000 hectàrees carbonitzades, i els bombers han avisat que no preveuen tindre'l completament contingut fins a finals de tardor.

El foc crema des de fa una setmana en el sud-est de l'estat d'Oregon, al costat de la frontera amb Califòrnia, i afecta una zona muntanyenca i de vegetació en el bosc nacional de Fremont-Winema. La seua proximitat a una línia elèctrica d'alt voltatge que connecta les xarxes de Califòrnia i Oregon ha portat les autoritats a demanar als consumidors que reduïsquen al màxim el consum elèctric per a evitar que se sobrecarregue i empitjore la situació.

Les condicions meteorològiques són molt propícies per a l'avanç de les flames, amb un terreny extremadament sec després d'una temporada de pluges que es va tancar amb precipitacions molt inferiors a les habituals i unes temperatures que han marcat rècords de calor durant diversos dies seguits.

Més de 1.000 bombers lluiten contra l'incendi, però la força del foc és tan gran que els avanços són mínims i encara no s'ha aconseguit la contenció de les flames en cap dels flancs.

3.000 bombers treballen en un altre foc gegant

Simultàniament, prop de 3.000 bombers lluiten contra les flames d'un altre incendi gegantesc en l'estat de Califòrnia, que ha cremat més de 37.600 hectàrees, segons l'última actualització del Servei Forestal dels EUA. El foc de combustió ràpida està afectant el bosc nacional de Plumas, en l'extrem nord de Sierra Nevada, prop de la ciutat de Beckwourth.

En aquesta zona s'han emés ordres d'evacuació per a uns 3.000 residents de diferents comtats. Els serveis de bombers esperen poder tindre el foc totalment contingut a la fi de juliol.

Incendi prop del parc Yosemite

Un tercer incendi prop del parc nacional Yosemite, contingut en un 15% de la superfície, també ha cremat més de 3.800 hectàrees des del diumenge a la nit. La regió on es va declarar aquest incendi diumenge està registrant temperatures altíssimes de més de 42 graus, la qual cosa accelera la propagació de les flames i dificulta enormement el treball dels bombers.

En total, i segons xifres de Cal Fire, enguany hi ha hagut més de 4.100 incendis en aquest estat de l'oest dels EUA, a pesar que els mesos tradicionalment més complicats quant a focs -octubre i novembre- encara no han arribat.

També et pot interessar

stats