Austràlia perd fins al 41% de coales en només tres anys

Factors derivats del canvi climàtic, com la sequera o les onades de calor, han provocat una important minva de la població de marsupials

Dos exemplars de coales, una espècie de marsupials especialment sensible al canvi climàtic
Dos exemplars de coales, una espècie de marsupials especialment sensible al canvi climàtic / Dick Marcs (Australian Koala Foundation)

Austràlia ha perdut un 30% de coales des del 2018, encara que en algunes zones, com ara Nova Gal·les del Sud, la reducció arriba al 41%. El canvi climàtic, la desforestació, la mineria, l'agricultura i els devastadors incendis forestals són algunes de les causes que estan darrere d’aquesta minva de població de marsupials, segons un informe de la Fundació Australiana de Coales. 

D’acord amb aquest estudi, el 2018 hi havia entre 45.745 a 82.170 coales a Austràlia, mentre que en l’actualitat en queden entre 32.065 i 57.920. A més, la Fundació Australiana de Coales ha constatat que els marsupials han desaparegut en quasi 50 àrees del país.

Nova Gal·les del sud va registrar l'incendi de l’anomenat "estiu negre", que va acabar amb la vida de 34 persones, va calcinar més de 5.000 edificacions i 186.000 quilòmetres quadrats de terreny, i va afectar 3.000 milions d'animals, entre ells 60.000 coales que van morir a causa del foc.

"Els terribles incendis de 2019 i 2020 van contribuir a aquest resultat, però no són l'única raó per la qual veiem un declivi en les poblacions de coales", ha afirmat la directora de la Fundació Australiana de Coales, Deborah Tabart. La responsable d’aquesta entitat ha apuntat que factors com les sequeres, les onades de calor o la falta d'accés a l'aigua han contribuït a la reducció de marsupials. 

Aquestes causes se sumen a la desforestació, en favor de la ramaderia, el desenvolupament urbà i la mineria, segons recull l’informe. El coala, que en llengua aborigen significa "sense beure", és un animal molt delicat i especialment sensible a qualsevol canvi en el medi ambient. Passa unes vint hores al dia dormitant o descansant i utilitza les quatre hores restants per a alimentar-se amb fulles d'eucaliptus.

També et pot interessar