Austràlia cancel·la el visat i multa un espanyol que va intentar entrar xoriço, llomello i pernil a la maleta

El jove, de vint anys, és la primera persona sancionada amb la normativa nova de bioseguretat, que endureix les penes contra la importació d'aliments prohibits per a frenar l'entrada de plagues i malalties

Dos paquets de pernil, un xoriço, una canya de llom i troç de formatge, els "objectes prohibits" que ha sancionat el govern australià
Dos paquets de pernil, un xoriço, una canya de llomello i tros de formatge: els "objectes prohibits" que ha sancionat el govern australià / Ministeri d'Agricultura d'Austràlia (Europa Press)

El govern d'Austràlia ha cancel·lat el visat a un espanyol de vint anys que va intentar entrar al país amb envasos de pernil, xoriço i llomello sense declarar a la maleta. La normativa nova de bioseguretat del país, que va entrar en vigor l'u de gener, els considera "objectes de risc" dins dels esforços de Canberra per a protegir la cabanya ramadera contra la febra aftosa i altres malalties importades. L'espanyol s'ha convertit en la primera persona a estrenar l'enduriment de les restriccions. Pagarà també una multa de 3.300 dòlars australians, uns 2.124 euros al canvi.

Presumptament, el jove portava a la maleta prop d'un quilo de carn, que incloïa dos paquets de pernil, un de xoriço i una canya de llomello, a més d'un bocí de formatge. El Ministeri d'Agricultura ha fet publicitat de la sanció per a recordar que la normativa està en vigor i que l'intent d'entrar al país amb productes alimentaris prohibits se sanciona amb "les infraccions de bioseguretat més dures" que s'han posat mai a Austràlia.

La penalització del jove espanyol té lloc després que el mes d'octubre passat el Govern d'Austràlia anunciara que augmentaria les multes per infracció per a les persones que foren identificades amb "articles prohibits", a fi d'evitar que les malalties i plagues entren i s'establisquen al país, posant en risc les indústries agrícoles.

També et pot interessar

stats