Augmenta la preocupació per la propagació del nou coronavirus a Corea del Sud, amb 52 contagis més

A la Xina es comptabilitzen ja més de 2.200 víctimes mortals i el nombre d'infectats supera els 75.000.

VÍDEO | Augmenta la preocupació per la propagació del nou coronavirus a Corea del Sud, amb 52 contagis més

La preocupació per la proliferació del nou coronavirus (Covid-19) es trasllada ara a Corea del Sud, que ha anunciat el contagi de 52 persones més. Aquesta xifra eleva a 156 la quantitat de persones infectades pel patogen que es va originar a la ciutat xinesa de Wuhan i evidencia l'augment sobtat en el nombre de casos, que s'ha triplicat en els últims tres dies al país. 

Els serveis mèdics sud-coreans creuen que l'origen està en una dona de 61 anys a qui consideren una “supercontagiadora”, perquè la majoria de les infeccions noves s'han produït durant una missa multitudinària a la qual va assistir diumenge.

També hi ha preocupació a l'Organització Mundial de la Salut, perquè la petició de 675 milions de dòlars que ha sol·licitat per a lluitar contra l'epidèmia no està tenint la resposta que s'esperava per part dels països membres.

Més de 75.000 contagis a la Xina

A la Xina, les autoritats sanitàries han situat la xifra de víctimes mortals en 2.236 i s'han comptabilitzat 75.465 contagis de la pneumònia Covid-19. La Comissió Nacional de Sanitat ha indicat aquest divendres que, fins a la passada mitjanit local (16:00 GMT del dijous), hi havia registrats 11.633 casos greus, mentre que havien donat d'alta 18.264 persones.

Així mateix, en l'informe que difonen diàriament s'afig que fins ara s'ha realitzat un seguiment mèdic a 606.037 pacients en contacte proper amb els infectats, dels quals 120.302 continuen en observació.

Només a la província de Hubei, a la part est del centre de la Xina, epicentre de l'epidèmia del nou coronavirus, s'han comptabilitzat 115 noves morts, segons ha informat la Comissió Provincial de Sanitat. 

També et pot interessar

stats