Els atacs russos continuen per a assolir el control de Lissitxansk

Les regions de Lugansk i Donetsk, que conformen el Donbass, territori fronterer amb Rússia, centren els atacs de les tropes russes en el seu intent d'unir aquest territori amb el sud ucraïnés que ja controlen

Voluntaris ucraïnesos distribueixen ajuda humanitària en la xicoteta ciutat de Lyubotyn en l'àrea de Khàrkiv, Ucraïna
Voluntaris distribueixen ajuda humanitària a Liubotin, a l'àrea de Khàrkiv (Ucraïna) / Sergey Kozlov (Efe)

L'exèrcit rus continua concentrant la seua ofensiva, un dia més, en els focus de resistència que encara queden a la ciutat de Lissitxansk, últim enclavament que els permetria controlar la regió de Lugansk, a l'est del país. Així consta en l'últim informe de l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna sobre la invasió russa.

Segons l'informe, "les tropes russes duen a terme una ofensiva prop de Verkhnokamianka i operacions d'assalt a l'àrea de la refineria de petroli de Lissitxansk, on la batalla continua". El govern de Moscou assegura, no obstant això, que el seu exèrcit controla les instal·lacions petrolíferes, fet que no pot ser verificat per una font independent.

"En direcció a la veïna regió de Donetsk, l'enemic, amb el suport de l'artilleria, tracta de bloquejar la ciutat de Lissitxansk i prendre el control d'una secció de la carretera que uneix amb la pròxima Bakhmut", assenyala el comunicat castrense.

Segons aquestes dades, les regions de Lugansk i Donetsk, que conformen el Donbass, territori fronterer amb Rússia, continuen centrant els atacs de les tropes russes en el seu intent d'unir aquest territori amb el sud ucraïnés que ja controlen.

Una altra de les zones afectades pels bombardejos és la regió de Khàrkiv, al nord-est, i la capital de la qual és la segona ciutat del país.

També et pot interessar

stats