Arriben a Madrid els 106 espanyols evacuats d’Ucraïna

Hi queden 34 persones més, que voluntàriament han optat per quedar-se a Polònia i que tornaran a Espanya en diferents vols dels pròxims dies

El ministre d'Afers Estrangers rep, a l'aeroport de Madrid, un dels espanyols repatriats visiblement emocionat
El ministre d'Afers Estrangers rep, a l'aeroport de Madrid, un dels espanyols repatriats visiblement emocionat / Emilio Naranjo (Efe)

Els espanyols evacuats d’Ucraïna ja estan a casa. L’avió amb el centenar de ciutadans, als quals van pillar a Ucraïna els primers atacs de Rússia, estan ja en territori espanyol, després d’arribar a primera hora d’aquest dilluns a l’Aeroport Adolfo Suárez de Madrid. Aquest era l’últim trajecte organitzat pel govern espanyol, en un vol noliejat, per a traure’ls d’Ucraïna.

Fins a Espanya han arribat 106 ciutadans, els altres 34 han quedat a Polònia, fins a on van ser evacuats, des d’Ucraïna, en un comboi especial, gestionat pel govern espanyol i escortat per la Policia Nacional. Una vegada a Cracòvia, aquest contingent es va reunir amb 40 integrants més d’un primer comboi que havia abandonat Ucraïna, segons van detallar fonts del Ministeri de l’Interior.

Està previst que els 34 espanyols més que estaven a Ucraïna arriben en diferents vols a Espanya en els pròxims dies.

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, ha rebut els qui han xafat sol espanyol cap a les sis de la matinada d’aquest dilluns i s’ha mostrat satisfet que els evacuats estiguen ja al seu país d’origen.

El ministre ha afirmat que només hi ha un únic responsable d’aquest dolor, en referència a Vladímir Putin, i ha recordat que la Unió Europea ja ha imposat sancions importants per a detindre aquesta guerra. "Sancions individuals, a la cúpula dirigent de l’Estat rus i als oligarques que financen aquesta guerra, que només té un responsable, Vladímir Putin", ha indicat el responsable d’Afers Estrangers. 

També et pot interessar

stats