Arriben a la base de Torrejón 139 espanyols evacuats de Gaza, entre ells 67 menors

Es tracta de la primera fase d’evacuació d’hispanopalestins procedents de la Franja a través del pas de Rafah

El primer grup d’hispà-palestins procedents de Gaza arriba a Madrid
El primer grup d’hispanopalestins procedents de Gaza arriba a Madrid / Efe

Els hispanopalestins que han sigut evacuats de Gaza des de dilluns passat han aterrat aquest dijous de vesprada a la base aèria de Torrejón, a Madrid, en un avió de l'Exèrcit de l'Aire procedent de l'aeroport del Caire. Es tracta de 139 persones de les 143 que han sigut evacuades de la Franja en els últims dies pel Ministeri d'Exteriors. Els altres romandran en la capital egípcia per motius familiars.

De les 139 persones que han arribat a Espanya 67 són menors —tres d'ells tenen menys d'un any— i la resta adults —39 dones i 33 homes—. Cinquanta-quatre són palestins i la resta (85) té doble nacionalitat.

En les escales de l'avió, un Airbus A330, els han rebut la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, el ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel Albares, i el cap de l'Estat Major de la Defensa, Teodoro Esteban López.

Les persones que ixen de Gaza tenen 72 hores per a abandonar Egipte, segons l'acord d'evacuació, i aquesta responsabilitat recau en les ambaixades dels països implicats. Dilluns passat van eixir de Gaza un total de quaranta hispanopalestins o familiars seus, als quals se'n van sumar 74 el dimarts i 29 més ahir, amb el que Afers Estrangers va donar per conclosa la primera fase de l'evacuació.

L'eixida d'aquests grups de Gaza es va produir prèvia autorització d'Israel i amb el vistiplau d'Egipte, ja que tots dos països han de donar la seua llum verda a l'eixida d'aquestes persones a través del pas de Rafah. Dins de la Franja encara queda un altre grup d'hispanopalestins i els familiars directes d'unes 45 persones, que es van inscriure en els llistats en l'últim moment, i l'eixida dels quals ja s'està tramitant. 

També et pot interessar

stats