Un segon grup de 74 espanyols ix de Gaza i arriba a Egipte a través del pas de Rafah

Afers Estrangers ha informat que un primer grup de vora quaranta persones va abandonar ahir la Franja

Una família amb passaport espanyol arriba al Caire
Una família amb passaport espanyol arriba al Caire / Khaled Elfiqi (Efe)

Un total de 74 espanyols dels aproximadament 80 que tenien previst abandonar Gaza aquest dimarts pel pas de Rafah cap a Egipte ja han eixit de la Franja, estan fora de perill i camí cap al Caire, segons han informat fonts diplomàtiques.

El ministre espanyol d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel Albares, havia anunciat dilluns que al voltant de huitanta ciutadans serien evacuats hui des de Gaza, després que ahir aconseguiren abandonar la Franja un total de quaranta hispano-palestins o familiars d'aquests.

L'eixida d'aquest nou grup ha sigut possible per l'autorització d'Israel i el vistiplau d'Egipte, ja que tots dos països han de donar la llum verda a l'eixida d'aquestes persones a través del pas de Rafah. En total, la comunitat amb passaport espanyol a Gaza és d'unes 180 persones, i ara s'estima que podran eixir 200 persones, incloent-hi cònjuges i familiars. Després d'arribar a Egipte seran evacuats a Espanya, si bé els grups d'eixida de la Franja es faran en tandes d'entre trenta i quaranta persones.

Aquest dilluns ho va fer un primer grup de quaranta persones amb ciutadania espanyola o amb doble nacionalitat, una menys de les que originalment havien sigut incloses en la llista de ciutadans habilitats per a travessar, emesa per l'Autoritat General de Fronteres de Gaza, sota el control de Hamàs, i que es coordina amb Egipte per a l'evacuació.

També et pot interessar

stats