Arriba a Corea del Sud un submarí nuclear dels Estats Units en plena tensió amb Pyongyang

L'USS Springfield, de 6.000 tones i habitualment desplegat a l'illa de Guam, va atracar el 23 de febrer a la ciutat portuària de Busan

El submarí USS Springfield, atracat a Corea del Sud
El submarí USS Springfield, atracat a Busan, Corea del Sud / Twitter: @US7thFleet

Un submarí de propulsió nuclear estatunidenc ha arribat a Corea del Sud per a una visita programada, segons ha anunciat la Marina del país nord-americà. La maniobra, que arriba en ple esclat de tensió a la zona amb Corea del Nord, sembla ser una aparent demostració de força per les proves d'armes que ha efectuat el règim de Pyongyang.

L'USS Springfield, de 6.000 tones, forma part d'una sèrie de submarins nuclears d'atac de l'exèrcit estatunidenc i va atracar el 23 de febrer a la base naval de la ciutat portuària sud-coreana de Busan, segons ha informat la Setena Flota estatunidenca en les xarxes socials durant el cap de setmana passat. Aquest submergible es troba normalment desplegat a l'illa de Guam i opera rutinàriament efectuant operacions de seguretat marítima i "donant suport als interessos de seguretat nacional", segons Washington.

La Setena Flota del Pacífic dels Estats Units ha divulgat fotos del vaixell amb la bandera sud-coreana onejant al costat de l'estatunidenca, així com de l'Armada sud-coreana mentre li donava la benvinguda.

La visita al país meridional de la península coreana podria tindre la intenció de servir com a advertiment al nord, després que Pyongyang disparara fa uns dies tres míssils —un d'aquests d'abast intercontinental— i amenaçara de donar una resposta "sense precedents" a unes grans maniobres que Seül i Washington tenen programades per al març.

La península viu un nivell de tensió històric després d'un 2022 agitat en el qual el règim liderat per Kim Jong-un ha realitzat un nombre rècord de proves d'armes (vora mig centenar), emmarcades en la guerra freda que lliura amb les potències prooccidentals de la regió. Els aliats, per la seua banda, han tornat a realitzar grans maniobres i a desplegar temporalment actius estratègics estatunidencs en el sud del territori coreà.

També et pot interessar

stats